Met welk doel traint Tom Hardy?

Tom Hardy is al vaker fit geweest voor verschillende rollen. Zo zag hij eruit als een MMA vechter in Warrior en was hij super gespierd als Bane in The Dark Knight Rises. Hij weet dus wel het een en ander over lichaamstransformaties. Er zijn mensen die puur trainen om er goed uit te zien en er zijn mensen die vooral functioneel trainen en daardoor een goed uiterlijk als bonus krijgen. Tom Hardy moet eigenlijk beiden doen. Hij moet er natuurlijk geloofwaardig uitzien, in dit geval als de intimiderende Eddie Brock. Dat betekent gespierd en afgetraind. Daarnaast moet hij ook nog daadwerkelijk fit zijn en kunnen bewegen als de man in kwestie. Niet makkelijk dus, maar met goede begeleiding, een streng voedings- en trainingsschema en de juiste discipline is het hem wederom gelukt. Zie hieronder welke workout Tom Hardy gebruikt.

Workout Tom Hardy

De twee belangrijkste zaken, buiten de discipline om het vol te houden en je rust pakken, zijn je voedings- en je trainingsschema. Hieronder staat een trainingsschema voor 12 weken dat uitgaat van 5 dagen per week, waarbij je spieren op zult bouwen. Dit is niet het exacte trainingsschema van Tom Hardy, maar ongeveer hoe hij trainde om helemaal in shape te komen.De krachttraining: hij was 5 dagen per week in de gym te vinden en daarnaast deed hij nog 1 à 2 uur per dag aan MMA. Voor de meesten is het waarschijnlijk niet haalbaar om zoveel te trainen, maar als je zoveel mogelijk als Hardy de gym kan pakken is mogelijk. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen naast krachttraining nog een aantal keer aan vechtsport te doen.

workout Tom Hardy MAN MAN

Dag 1: upper body

Dag 2: lower body

Dag 3: rust

Dag 4: upper body

Dag 5: lower body

Dag 6: upper body

Dag 7: rust

Hardy traint volgens het 5×5 regime, wat inhoudt dat hij 5 sets van 5 herhalingen per oefening doet. Hij gaat vooral voor compound oefeningen, die grote delen van het lichaam aan het werk zetten. Dit levert zowel kracht als spiermassa op. Denk aan oefeningen als squats, deadlifts en benchpresses. Daarnaast deed hij nog oefeningen specifiek voor één spiergroep om hier wat extra aandacht aan te schenken. Mocht je MMA of een andere vorm van cardio willen toevoegen aan je schema, dan is het beste om dit te doen na de krachttraining of op je rustdagen. Zorg wel voor voldoende rust, want dit heeft je lichaam ook nodig. Luister vooral goed naar je lichaam.

Dieet Tom Hardy

Hardy heeft zich tijdens de voorbereiding op deze film aan een streng regime gehouden, ook wat betreft voeding. Nu is het niet per se nodig om dit ook te doen als je fitter wil worden. Je hoeft immers niet in korte tijd super fit te worden en de hoeveelheden voeding die Hardy in sommige periodes eet zijn simpelweg niet normaal. Je kunt zelf meer afwisselen en ook af en toe cheaten mag. Je kunt ook gewoon een biertje blijven drinken met je maten, maar niet te vaak. Je kunt onderstaand schema natuurlijk wel als voorbeeld nemen, en het aanpassen op je eigen doelen en wensen.

  • 6 tot 8 eiwitten met havermout.
  • Mager rood vlees, gemixte groenten en kwark.
  • 2 gegrilde kippetjes, bruine rijst en groenten.
  • Bruine rijst, tonijn, mayonaise en groenten.
  • Proteïne shake.
  • Gegrilde kip en groene bonen.
  • Een caseïne proteïne shake.