Hoeveel calorieën heb ik nodig?

We moeten toegeven dat het beantwoorden van deze vraag makkelijker klinkt dan dat het daadwerkelijk is. In realiteit komen hier namelijk heel wat dingen bij kijken. Denk aan lengte, gewicht en mate van activiteit als basispilaren en gebruik het internet om een grof aantal te berekenen. Door het uit te proberen zul je vanzelf merken of je afvalt, aankomt of op gewicht blijft. Hier kan je vervolgens jouw dieet op aanpassen.

Moet ik eten voor een workout? Zo ja, wat?

Ook hier zijn er verschillende wegen die naar Rome leiden. Het beste is om je trainingsschema aan te passen aan je normale eettijden, en niet andersom. Echter is een banaantje of iets anders met langzame koolhydraten vlak voor de training nooit een slecht idee.

Fitness vragen MAN MAN
Instagram Magic_fox

Supplementen. Ja of nee?

Supplementen zijn over het algemeen zeker niet slecht voor je. Wanneer je ze goed gebruikt zullen ze zelfs je trainingsresultaten verbeteren. Dit laatste is hetgeen waar velen echter de fout in gaan. Het is belangrijk om te weten wat je in je lichaam stopt en waarom je dit doet. Doe goed onderzoek naar welke supplementen je bij welk bedrijf koopt en denk goed na over wat je inneemt.

Hoe begin ik met fitness?

Natuurlijk is dit voor de gevorderden onder ons een beetje overbodig, maar voor de beginnersis dit oh zo belangrijk. Probeer niet te moeilijk te beginnen, houd jezelf aan een simpel online schema en beperk je in het begin nog zoveel mogelijk tot machines. Hier kan namelijk een stuk minder fout gaan op het gebied van vorm en uitvoering. Zorg er daarbij voor dat je alles op eigen tempo doet om zo het plezier te houden in fitness.

Voeding fitness MAN MAN
Instagram Kosta Williams

Wat moet ik eten voor welke resultaten?

Fitnessen doe je met een doel. Om fit te worden, om af te vallen, om aan te komen of een andere reden die jou motiveert. Het is essentieel om te weten waarom jij gaat fitnessen zodat je andere aspecten in je leven hier op aan kan passen. Wanneer jij namelijk af wilt vallen, vaak gaat trainen, maar elke avond ongezond eet en in het weekend super veel drinkt, zul je weinig resultaat boeken. Wil je aankomen? Dan dien je bijvoorbeeld veel koolhydraten te eten. Deze zelfde koolhydraten dien je dan weer samen met vetten te vermijden wanneer jij een paar kilo wilt afvallen.

Denk ook niet dat je per se een proteïne shake moet pakken binnen 30 minuten na je training. Wanneer je een binnen een paar uur de benodigde proteïne en koolhydraten aanvult, zit je goed. Denk ook aan het drinken van voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden.

Welke spiergroepen zijn het beste om samen te trainen?

Voor het ultieme resultaat is een goed uitgestippeld plan belangrijk. Elke dag je armen trainen zal op de lange termijn niet gaan zorgen voor een mooi resultaat. Het is belangrijk om alle spiergroepen evenredig te trainen. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om dit te doen en dien je zelf uit te zoeken wat het beste voor jou werkt. Je zou spiergroepen kunnen trainen die los van elkaar staan. Denk aan benen met schouders en borst en biceps. Aan de andere kant kan je ook spiergroepen trainen die elkaar complementeren met compound oefeningen. Denk aan borst en triceps of rug en biceps.

Hoe vaak zou ik moeten trainen?

Te vaak trainen is bijna even slecht als te weinig trainen. Je lichaam moet herstellen om afgebroken spieren weer te laten groeien. Natuurlijk is je schema hierbij erg belangrijk. Twee dagen achter elkaar trainen met verschillende spiergroepen is namelijk niet ideaal, maar ook geen super grote ramp. Ergens tussen de 2-5 dagen per week is, afhankelijk van de tijd die je doorbrengt in de gym, al meer dan genoeg.

Fitness vragen MAN MAN

Wat is de beste manier om af te vallen?

Eén van die eerder besproken fitnessdoelen kan zijn: af willen vallen. Nu is het belangrijk om te weten dat je niet op één specifieke plek af kan vallen. De plekken waar wij mensen vet opslaan is voornamelijk genetisch bepaald. Het is vrijwel alleen mogelijk om je overall vetpercentage te verlagen. Dan komen de resultaten vanzelf. Voor de beste resultaten is een streng dieet een vereiste. Zet ook reële doelen om motivatie te halen uit jouw persoonlijke voortgang. Zo is het makkelijker om door te gaan en je uiteindelijke doel te behalen.

Vragen leiden tot beslissingen en dat laatste kan nog best lastig zijn. Check hier deze tips om