Het belang van fit blijven

We zijn allemaal bewust van het feit dat onze dagindeling steeds meer van onze tijd opeist. Ondanks de toename in bezigheden, werkdruk en sociale activiteiten is het ook belangrijk dat we onze gezondheid op peil houden. Althans, dat zou het streven moeten zijn. De ervaring leert dat we door het streven naar een succesvolle loopbaan en een prettige levensstandaard vaak ‘nee’ zeggen tegen zaken buiten het werk.

Een ontwikkeling die steeds drastischere vormen aanneemt. Sterker nog, volgens onderzoek van Gympass geeft maar liefst 34% van de Nederlanders aan niet te sporten door tijdgebrek. Een onderzoeksresultaat dat bevestigt dat we steeds vaker tijd tekort komen. Echter is dat niet altijd het geval, maar is het vaak ook ‘tijd maken’. Een dag duurt 24 uur en dat zal nooit veranderen, het is de dagelijkse planning die jij voor jezelf maakt die ervoor zorgt of je wel of niet toekomt aan hetgeen je wil doen.

sporten gympass carrière gezondheid MAN MAN

Kosten, tijdgebrek en motivatie zijn doorslaggevende factoren

Tijd en motivatie: de twee meest voorkomende redenen om te besluiten niet te gaan sporten. Het is heel eenvoudig om na een lange werkdag op de bank te ploffen, in plaats van zweetsessie aan te gaan in ’t krachthonk. Bovendien zorgt werkdruk en vermoeidheid voor een afnemende motivatie. Men ‘heeft geen zin’. Toch zijn de voordelen van enkele uren inspanning per week vele malen meer waard dan de tijd die je spendeert op je bank met Netflix. Meer energie, gezonder én een scherpere handelswijze – om er maar een paar op te noemen. Probeer jezelf er dus toe te zetten.

Mocht je het nou alsnog voor elkaar hebben gekregen om die twee puntjes te tackelen, dan zijn de kosten altijd nog een horde die genomen dient te worden. Wat ons betreft mag een sportabonnement best wat kosten, je lichaam is tenslotte het meest waardevolle bezit in je leven. Desondanks is het voor veel mensen een kostenpost waar snel en eenvoudig op bespaard wordt. Enerzijds is dat te begrijpen, anderzijds zou het niet een reden moeten zijn om het sporten in z’n geheel te laten varen.

sporten gympass carrière gezondheid MAN MAN

Combineer je collega’s, je werk én je gezondheid

Het is natuurlijk niet ideaal als je moet knippen in de ene bezigheid om de ander te kunnen voeden. Althans, zo’n situatie is niet iets waar wij naar streven. De trend om met collega’s te sporten steekt steeds vaker de kop op en we begrijpen heel goed waarom dat een groeiende aantrekkingskracht heeft. Collegialiteit gaat veel verder dan de kille ‘werkrelatie’ die men vroeger met elkaar had. Het is op vandaag de dag veel aannemelijker dat je bevriend raakt met collega’s en dan is samen sporten al snel een gedeelde activiteit. Zeker wanneer je werk veel tijd opeist en het dus een strakke planning vereist om ook die broodnodige beweging te hebben.

Bovendien merken we dat werkgevers steeds vaker gefocust zijn op het creëren van een gezonde werkomgeving voor hun werknemers. Het is dus helemaal mooi als je in een situatie verkeert waarin je je werkgever kunt overtuigen van het belang van beweging én collega’s hebt die net zo gemotiveerd zijn als jij om eens flink te zweten in de sportschool. De perfecte oplossing hiervoor is Gympass.

Gympass maakt het mogelijk om via je werk te sporten in meer dan 40.000 sportcentra verdeeld over ruim 7.000 steden wereldwijd(!). Het is de bedoeling dat je werkgever zich aansluit bij Gympass en zo de mogelijkheid biedt voor werknemers om gebruik te maken van deze manier van sporten. Een ideale situatie voor de man die zich focust op z’n carrière, maar voorlopig ook nog niet toe wil geven aan een dadbod-lichaam. Wat we enigszins kunnen begrijpen.

Carrière en werk zijn prima te combineren, zo blijkt

Eind goed, al goed – zo lijkt het. Alhoewel, we hebben je de oplossing geboden. Nu is het nog de kunst om je werkgever te overtuigen. De realiteit leert dat het belang van gemotiveerde, energieke werknemers steeds meer als prioriteit wordt gezien. Met andere woorden: je werkgever kan niet achterblijven. Daarnaast heeft het zorgen voor een goede omgeving voor je werknemers een belangrijke rol in maatschappelijk verantwoord ondernemen (ja, dat is meer dan enkel milieuvriendelijk zijn). Mocht je jouw baas nou willen overtuigen van deze aanpak, tip hem of haar dan via deze link.