Kraantje Pappie gaat langs bij de woonboerderij van Snelle

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, gaat in de nieuwe YouTube-serie Home of Hits langs bij verschillende BN’ers. Zijn eerste stop is bij Lars Bos, ook wel bekend onder de artiestennaam Snelle, in Deventer. Snelle woont hier in een luxe woonboerderij. Als Kraantje Pappie vraagt of hij liever hier of in Amsterdam woont, zegt Lars al snel dat hij niet weg wil van zijn woonboerderij. Hij is namelijk zelf opgegroeid in een dorp en vindt het fijn om zich terug te kunnen trekken van alle drukte.

Hij had een lastige jeugd

Binnen hebben ze het over de jeugd van Snelle. Hier vertelt de rapper over hoe hij in een studentenhuis heeft gewoond met vrienden en wat voor een lastige puber hij was. Hij heeft het onder andere over hoe de scheiding van zijn ouders ervoor heeft gezorgd dat hij naar een nieuwe school moest waar hij het niet naar zijn zin had. Hij was de nieuwe leerling die er bijna nooit was en aan iedereen vertelde dat hij een rapper was. Gelukkig leerde hij in zijn dorp een groep kennen die het zelfde deden als hij: muziek maken en chillen. Bij deze groep heeft hij daarom ook een hele fijne tijd gehad.

De studio van Snelle

Dan gaan ze door naar de studio. Hier zit songwriter en gitarist Okke Punt. De prachtige studio is helemaal op smaak gemaakt door Snelle zelf. Hij beschrijft het zelf als een plek waar ze graag chillen, muziek maken en muziek opnemen omdat de studio akoestisch verantwoord is. Dan ziet Kraantje Pappie ineens allemaal gouden platen liggen. Snelle legt uit dat hij nooit zo goed weet wat hij daarmee moet. En op de vraag welke zijn favoriete is antwoord hij snel Smoorverliefd. Die heeft hij geschreven in een van zijn eerste sessie met Okke. Ook is deze volgens hem technisch een stuk beter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Okke Punt (@okkepunt)

Dan gaan ze door met demo’s die hij samen heeft gemaakt met Okke. Hij laat onder andere een stukje horen van een nummer die hij voor Flemming heeft geschreven. Ze sluiten de dag af met het maken van een vuurtje in de tuin van de woonboerderij. Als laatste vraagt Kraantje Pappie hem hoe hij omgaat met zijn bekendheid. Zijn antwoord: “It is what it is. Ik kan nu niet meer terug dus kan er beter van genieten toch?”

De afleveringen van Home of Hits verschijnen vanaf 8 september om de week op donderdag op het YouTube-Kanaal van Radio 538. Bekijk hieronder de video:

 

Ben jij een fan van Snelle en wil je hem inhuren voor je feestje? Kijk dan naar wat voor extreem hoog bedrag Snelle vraagt voor een optreden van 15 รก 20 minuten.