Wie is Snelle?

Snelle is de artiestennaam van Lars Bos. Hij is geboren in 1995 in het Gelderse Gorssel en volgde een opleiding aan de Herman Brood Academie. Hij werd vroeger veel gepest omdat hij geboren is met een hazenlip. Dit zorgde ervoor dat hij extra hard werkt en mensen wil bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen ook een verhaal heeft dat Nederland kan inspireren. Hij vindt het leuk om met woorden te knutselen en nieuwe manieren te vinden om iets te zeggen. Wat ervoor zorgt dat zijn muziek echt en origineel aanvoelt.

Dé doorbraak van de artiest

In 2016 bracht Snelle twee EP’s uit die zorgden voor ruim 1.300.000 streams op platformen als YouTube en Spotify. In 2019 brak Snelle echt door. Begin dat jaar won hij een gouden en platina plaat voor zijn nummer Scars. Datzelfde jaar kwamen ook de nummers Plankgas en Reünie uit en belandde hij voor het eerst in de top 2000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Snelle (@mcsnelle)

Sinds zijn doorbraak heeft hij veel muziek gemaakt met andere bekende Nederlandse artiesten. Frenna, Maan, Ronnie Flex en Davina Michelle zijn hier een paar van. Daarnaast is hij ook onderdeel van The Streamers. Zij gaven tijdens de corona pandemie gratis concerten die je online kon volgen.

Wat verdient Snelle per optreden?

Geef jij een feestje en wil je Snelle dat snelle op jouw podium komt staan? Dan kan dat. Volgens Artist Bookings kan je hem samen met een gitarist inhuren voor 15 à 20 minuten voor €39.500. Heb je liever een band erbij? Dan moet je €15.000 bijbetalen, maar dan is de speelduur wel 60 minuten. Dit zijn nog niet de volledige prijzen, want er komt nog 9% of 21% BTW én 7% BUMA (muziekrechten) bij. 

Ben je benieuwd wat anderen artiesten verdienen? Kijk dan naar hoeveel Chef’Special verdient per optreden van 60 minuten.