De duurste villa die te koop staat in Friesland ligt in Dijken

De woonboerderij ligt in het dorpje Dijken. Dat ligt zo’n 15 kilometer ten westen van Joure. In het plaatsje wonen slechts 55 inwoners. Ongetwijfeld de meest waardevolle woning uit het dorp staat nu dus te koop.

Het huis is gelegen aan een doodlopende weg wat het erg rustig vertoeven maakt. De woning heeft bovendien meerdere functies. Zo heeft het een kantoorruimte, een gastenverblijf, een vrijstaande garage en wellness gedeelte.

woonboerderij

Aan luxe geen gebrek bij deze woonboerderij

De woonboerderij is gebouwd in 1930, maar van de oorspronkelijke bebouwing is nog maar weinig over. Slechts een paar buitenmuren zijn behouden gebleven. De woning ziet er dus heel modern uit en heeft een zeer hoog wooncomfort. Door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen is een woning gebouwd met een gigantisch oppervlakte van ruim 945 vierkante meter. Het huis geeft plaats aan een keuken van 100 vierkante meter. Deze is van alle luxe voorzien en bestaat ook uit een kookeiland. Deze keuken bevindt zich net als de kantoorruimte, ontspanningskamer, garderobe en gastentoilet op de begane grond.

woonboerderij

De mooiste kamer op de begane grond is echter de woonkamer. Deze is nog groter dan de keuken: 130 vierkante meter. Een fraai detail: de oude gebinten die zijn overgebleven van de oorspronkelijke woning zijn hier te vinden. De eiken vloer en gladde muren geven de huiskamer een moderne, maar ook gezellige sfeer. Ook vind je op de eerste verdieping het gastenverblijf. Deze zelfstandige woonruimte is voorzien van een woonkamer met open keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. Het mooie is dat het zelfs een aparte entree heeft. Daardoor is het dus een woning in een woning. Kijk hieronder voor meer foto’s van deze immense villa in Friesland.

duurste villa funda mooiste woonboerderij woonboerderij te koop grote villa Nederland