Wat heeft het huis van Jeff Bezos te bieden?

Waar we in de Nederlandse al ontzettend blij zijn dat we een klein appartement kunnen kopen voor 300.000 euro, hoeft Jeff Bezos zich daar nooit druk om te maken. Hij heeft over heel de Verenigde Staten verschillende villa’s en penthouses staan. Vandaag gaan we het over één van deze huizen hebben. Het gaat hier om zijn villa in Beverly Hills, California. Deze kocht hij voor een bizar bedrag, maar het is dan ook een bizar huis.

Het huis ligt in Beverly Hills in de rijke buurt van Benedict Canyon. Het huis is ook niet zomaar een huis, het kent namelijk een hele lange geschiedenis. In 1930 werd het huis gebouwd voor niemand minder dan de Warner Brothers, Jack Warner om precies te zijn. Ondertussen behoort het huis tot een ander zakelijk genie; Jeff Bezos.

In februari 2020 kocht Bezos het enorme landgoed. Hij kocht dit voor een gigantisch bedrag van 165 miljoen dollar. Ondertussen verdient hij al geld aan het huis. Sinds de koop is het huis al 10 miljoen dollar in waarde gestegen. Echter is dat bedrag een schijntje vergeleken met het vermogen van Jeff Bezos.

Het landhuis is destijds gebouwd in een opvallende Georgische stijl. Door de zes grote pilaren aan de voorkant van het huis, lijkt het huis op een kleinere versie van het witte huis. Het huis beschikt over acht slaapkamers en negen badkamers. Vervelen hoeft Bezos zich zeker niet, want het huis heeft een filmzaal, een grote bar en een bibliotheek met een groot aanbod aan boeken.

In het huis is een ruime eetkamer te vinden die erg makkelijk plaats biedt voor veertien personen. De entree van het huis is er ook één om nooit te vergeten. Je komt uit in een grote hal, dat over twee verdiepingen verdeelt is. Deze ruimten beschikken over prachtige vloeren gemaakt van verschillende hoogwaardige houtsoorten.

De trap in de hal leidt naar de slaapkamers op de bovenverdieping. Dit is ook de verdieping waar de woonkamer te vinden is. Hier hangt een prachtige kroonluchter van geslepen glas en een gigantische open haard. Nog een leuk feitje over het huis: het huis heeft zelfs vloeren die eigendom waren van Napoleon, historischer dan dat wordt het niet.

Voor de hoofdingang van het huis staat een mooie fontein. Ook heeft het huis genoeg plek om de indrukwekkende auto’s van Jeff Bezos te kunnen parkeren. Echter is er niet genoeg plek om zijn privéjet te parkeren, zonde. Verder is het landhuis omringdt met heel erg veel groen. Er ontbreekt maar weinig aan deze prachtige woning, daar kunnen we niet omheen.