Autocollectie van Jeff Bezos: exclusief en bizar duur

Bezos zou volgens Forbes inmiddels een bizar hoog bedrag waard zijn: 182 miljard dollar. Hij is hiermee de op één na rijkste man ter wereld, na Elon Musk. Hoeveel geld dat is? Dat valt moeilijk te bevatten. Een YouTuber visualiseerde eerder hoeveel een miljard is als elke 100.000 dollar een droge rijstkorrel zou zijn. Lang verhaal kort: als je handen ophoudt samen en een mandje maakt, dan past daar (afhangend van de grootte van je handen) net de dikke stapel van rijstkorrels in. En dat nog keer 182 dus. De autocollectie van Jeff Bezos is héél dik, maar voor deze rijkaard zijn het dus peanuts.

Ferrari Pininfarina Sergio

Een Ferrari waarvan er maar zes exemplaren bestaan. Bezos heeft er één. Deze bolide is gebaseerd op de 458 spider en werd gebouwd als eerbetoon aan de inmiddels overleden auto-designer Sergio Pininfarina. De nieuwprijs destijds? Deze zou neerkomen op 3 á 3,5 miljoen dollar. 

 

Bugatti Veyron Linea Viviere (Mansory)

De recordbrekende straatlegale raket: de Bugatti Veyron Linea Viviere. Deze zeldzame door Mansory gepimpte Veyron is een monster met 1001 pk en een topsnelheid van 407 kilometer per uur. Deze versie is nogmaals visueel onder handen genomen door het Duitse Mansory. Dat is te herkennen aan het ‘V’-logo onderaan de grille evenals het unieke lak. Uitgaand van het aantal kilometers op de teller is deze exclusieve Veyron heel soms tweedehands te koop voor bedragen die varieren tussen 1,25 en 2,5 miljoen dollar.

 

Koenigsegg CCXR Trevita

Als je denkt dat het niet gekker kan, dan heb je het mis. De naar verluidt duurste straatlegale hypercar, de Koenigsegg CCXR Trevita, zou ook in de garage bij Bezos staan. Het Zweedse merk zou volgens diverse bronnen máár twee exemplaren hebben gemaakt. Het productieproces was behoorlijk complex vanwege de zeldzame witte carbon-fiber die is gebruikt. Het draagt bij aan het relatief lage leeggewicht: 1280 kilo. 

 

De motor is een V8 4,8 liter die op vol vermogen 1018pk eruit perst bij 7000 toeren. Volgens de fabrikant is de topsnelheid meer dan 410 kilometer per uur. En dan de prijs: Bezos zou ongeveer 5 miljoen dollar hebben betaald voor de Koenigsegg CCXR Trevita. 

W Motors Lykan Hypersport

In een poging om de bizarre aankoopprijs in perspectief te plaatsen, krijgt de koper van deze Lykan Hypersport er een Cyrus Klepcys horloge bij ter waarde van ongeveer $200.000. Het gaat dan ook om een nieuwprijs van $3,4 miljoen dollar die aan deze supercar hangt. De Libanese automaker haalde alles uit de kast: diamanten, goud, platinum en zilver is verwerkt in het exterieur en interieur. Om precies te zijn, zitten er 440 diamanten verwerkt in de koplampen. Over oogverblindende rijkdom gesproken… 

 

In totaal rolden zeven exemplaren uit de fabriek. Het opvallende design is van de hand van de het Italiaanse bedrijf StudioTorino. Het vermogen wordt tenslotte voorzien door een Porsche-RUF motor met een dubbele turbo. Deze is goed voor ongeveer 750pk. 

De andere auto’s in de autocollectie van Jeff Bezos

Nog een paar eervolle vermeldingen over de autocollectie van Jeff Bezos: de Lamborghini Veneno Roadstar behoort ook tot zijn wagenpark. Als ruimtereiziger Bezos niet zelf achter het stuur kruipt of aan het werk is, dan wordt de beste man rondgereden in een Cadillac Escalade, een Lincoln Town Car Stretch Limousine of zelfs een hele ‘gewone’ Mercedes-Benz S450.  

De bovenstaande verzameling imponeert, maar is in dat opzicht amper een speldenkopje in verhouding tot het bizarre vermogen van Bezos. Wat te denken van zijn immense superjacht? Dat zijn dan 4000 rijstkorrels, meneer!