Hoe krijg je witte tanden zonder te bleken?

Deze tips werken het beste voor natuurlijk witte tanden. Voor de meeste geldt wel: doe het met mate, want als je het te vaak doet kan het slecht voor je tanden zijn. De ondertaande tips geven je witte tanden zonder te bleken.

1. Aardbeien

Misschien een rare tip op het eerste gezicht, maar in aardbeien zit een zuur dat je tanden witter maakt. Snijd de aardbei doormidden en masseer de binnenkant van de aardbei tegen je tanden. Ook kun je de aardbeien pureren en met een tandenborstel op je tanden smeren. Zorg in beide gevallen wel dat je je tanden naderhand poetst, zodat de zuren je tanden niet teveel aantasten.

2. Kruidnagel

Deze specerij heeft blekende krachten. Je tanden witter maken met kruidnagel kan op verschillende manieren. Het is mogelijk om op de blaadjes te kauwen, maar de intense frisse smaak van het kruid is voor veel mensen niet chill. Je kunt ook een paar druppeltjes kruidnagelolie op je tandenborstel doen en daar je tanden mee poetsen.

witte tanden tips

3. Rauwe groenten en fruit

Rauwe groenten en fruit zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je tanden. Vooral het eten van noten, (zure) appels en bloemkool kan helpen. De stoffen in de rauwe groenten verwijderen de aanslag op je tanden en voorkomen gaatjes. Een topdieet, zeker als je ook nog eens wil afvallen. 

4. Natuurlijke mondspoeling

Spoelen met zoutoplossing. Een theelepel zou in een laagje water is genoeg om je tanden witter te maken, het verwijdert immers de aanslag op je tanden. Doe dit echter met mate, anders kan het schadelijk zijn voor je gebit.

Eenmaal het gewenste effect bereikt? Zo houd je je witte tanden wit!