#1 Vergeet niet je tandenborstel of borstelkop te vervangen

Het begint allemaal natuurlijk bij de juiste verzorging van je tanden, dus een goede tandenborstel. Ook op dat gebied is er een techonologische vooruitgang te zien. Zo zal er een geheel nieuwe wereld van tandenpoetsen voor jou opengaan met de Philips Sonicare DiamondClean Smart. Met persoonlijke begeleiding, Smart-opzetborstelsensoren, Smart-herkenning van opzetborstels, 5 poetsstanden en 3 sterktes zal tandenpoetsen een totaal nieuwe ervaring worden.

Philips Sonicare DiamondClean Smart MAN MAN

Een vuistregel voor je tandenborstel of borstelkop is dat je hem na 3 maanden moet vervangen voor een nieuwe. Wat je ook kunt doen is kijken of de haartjes van je tandenborstel naar een kant gaan staan. Dan moet hij namelijk ook vervangen worden. Als je tandenborstel of borstelkop vaak genoeg wordt vervangen en jij jouw gebit hiermee drie maal per dag blijft poetsen, dan zal je ongetwijfeld langer kunnen genieten van je witte tanden. Daarbij kost het je geen moeite, alleen een paar euro’s.

#2 Houd witte tanden door te stoppen of verminderen met roken

Stoppen met roken is natuurlijk goed voor je gezondheid. Buiten het feit dat je lichaam erop vooruit gaat, krijgt je uiterlijk ook een boost. Je huid, haar en ogen gaan er beter uit zien. Maar dat zijn niet de enige lichaamsdelen die er qua looks op vooruit gaan. Je tanden gaan er ook een stuk beter van ogen. Dit komt doordat roken ervoor zorgt dat je tandvlees ontstoken raakt. Daarbij krijg je van die vieze rook lelijke vlekken op je tanden. Stoppen is dus zeker een goed idee om je witte tanden te behouden.

Witte tanden voeding tips MAN MAN
Foto via Instagram Daniel Ocean

#3 Drink je fris door een rietje

We weten allemaal dat zoete, koolzuurhoudende dranken niet best zijn voor je gebit. Ondanks dat drinken de meesten onder ons nog steeds dat soort drankjes. Gelukkig is er een methode om de schade te verminderen. Drink de volgende keer je cola of mixdrank door een rietje. Dit zorgt ervoor dat het merendeel van het drankje je tanden voorbij gaat, zodat ze niet aangetast kunnen worden. Daarbij doe je met een rietje vaak langer over. Tel uit je winst. Mocht jij een echte koffieliefhebber zijn, dan begrijpen wij dat je dit niet door een rietje gaat drinken. Echter kan je met een deksel op je beker wel een heel eind komen.

#4 Volg het ketogeen dieet

De voordelen van het ketogeen dieet lijken maar niet op te houden. En ja hoor, ook als het gaat om gebitsverzorging blijkt dit dieet wonderen te verrichten. De reden hierachter is vrij simpel van aard. Het ketogeen dieet houdt in dat je je inname van koolhydraten en suiker drastisch vermindert. Vooral suikers zijn slecht voor je tanden. Het ketogeen dieet is dus een optie om je tanden zo goed mogelijk te beschermen.

witte tanden tips voeding MAN MAN
Foto via Instagram Menaboutfashion

#5 Gebruik appelciderazijn met water als mondspoelmiddel

Neem 1 eetlepel appelciderazijn, vermeng het met 250 milliliter water en voilà; je hebt een uitstekende mondspoeling. Doordat appelciderazijn bacteriën doodt, werkt het goed als reiniging. Door de hoge zuurtegraad van het spul is het ook zeer geschikt om aanslag te verwijderen. Maar dit is ook gelijk een reden om uit te kijken. Gebruik het niet te vaak en niet te lang, spoel hoogstens 1 minuut per keer. Door die hoge zuurtegraad kan het namelijk ook je glazuur beschadigen als je te veel ervan gebruikt.

#6 Doe aan intermittent fasting

Net als bij het ketogeen dieet lijken de voordelen zich oneindig op te stapelen. Nu vraag jij je wellicht af: “hoe is intermittent fasting in hemelsnaam goed voor mijn gebit?”. Hier is wederom de reden vrij simpel. Hetgeen dat zorgt voor aantasting van ons gebit is uiteraard al het voedsel dat we eten. Met intermittent fasting zorg je ervoor dat je de tijd waarin je eet beperkt tot een paar uur van de dag. Dan is er dus minder tijd voor je gebit om beschadigd te raken door eten. Daarbij gaat intermittent fasting ontstekingen tegen.

Dat kleine dingen het verschil kunnen maken, dat moge duidelijk zijn. Mocht jij last hebben van een doorlopende wenkbrauw, dan die jij hier – ook als man – iets aan te doen: wenkbrauwen verzorgen voor mannen.