Waarom zijn single vaders dan zo aantrekkelijk?

De enquête werd gehouden onder ruim 3.000 vrijgezelle vrouwen. Maar liefst 92% hiervan geeft aan open te staan om te daten met een single vader en zelfs 55% geeft aan het ”zeer interessant” te vinden. Allereerst kwam naar voren dat vrouwen mannen met een of meer kinderen zien als iemand die weet dat het leven niet alleen om hem draait. Dit zou een man zorgzaam, geduldig en verantwoordelijk maken. De bad boy is niet langer hot, de aardige en volwassen man is helemaal in tegenwoordig. Daarnaast is het zo dat vaders vaak wat minder tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Nu zou je denken, wat is daar dan positief aan? Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat een dadbod steeds vaker wordt gezien als aantrekkelijk. 86% van de ondervraagden heeft er geen problemen mee en 24% vindt het zelfs aantrekkelijk. Dus daar hoef je je ook geen zorgen om te maken.

Vader aantrekkelijk MAN MAN

Vrouwen vinden kinderen gewoon leuk

Dit speelt ook mee. Vrouwen houden vaak van kinderen en vinden het leuk om met hen om te gaan. Dus als ze bij een nieuwe relatie een kind ‘cadeau’ krijgen, is dat voor veel vrouwen een mooi extraatje. Het is ook een eer om te worden voorgesteld aan je kinderen. Dan weet een vrouw ook meteen dat ze wordt toegelaten in het leven van de man. Het is helemaal leuk als een vrouw écht wordt geaccepteerd door een kind. Als een dochter liever heeft dat haar haren worden gekamd door de nieuwe vriendin van haar vader, is dat een moment waarop een vrouw smelt.

Een man die goed omgaat met een kind wordt gezien als aantrekkelijk

Dit is nou eenmaal een feit. Een man op straat met een kind aan zijn arm zorgt ervoor dat hij wordt gezien als aantrekkelijk. Een vrouw vraagt zich onbewust ook vaak af bij een man, kan dit later een goede vader zijn voor mijn kind(eren)? Althans, als ze de ambitie heeft om kinderen te krijgen.  Als je al kinderen hebt is dat natuurlijk de beste manier om dit te laten zien. Het enige wat je hoeft te doen is een goede vader te zijn voor je kind.

Ben jij een jonge vader en wil je graag werken aan de relatie met je kind? Zo creëer je als vader een betere band met je kind.