Foto via: Tessatadlock

De Badboy is verleden tijd

Lang heerste de gedachte dat vrouwen op zoek waren naar een man in de puurste, meest ruwe vorm van het woord. Een Alpha-mannetje dat zo mannelijk was dat er niemand ook maar een seconde aan zou twijfelen. Echter, niets blijkt minder waar te zijn. Professor Gery Karantzas geeft aan dat achtergrond en afkomst niets uitmaken. Mensen zoeken iemand die een hoge vertrouwensband kan ontwikkelen en warmte met zich meebrengt.

Niet bepaald zaken die in je opkomen bij het zien van een badass testosteron-bommetje. Hoe dan ook, een enquête uitgevoerd in Australië gaf het antwoord. Wat is het dat vrouwen zo naarstig zoeken in de man en hoe komt dit tot uiting? Het antwoord ligt niet alleen in de logica, maar ook in de 1000 Australiërs die de enquete invulden.

Waarom vrouwen geen badboy meer willen MAN-MAN
Foto via: C-Heads

Knap en ijskoud, of minder knap en warm?

Logischerwijs kunnen we deze bewering wel onderbouwen. Het is een vraag die je vast wel eens hebt langs horen komen. Als je moet kiezen tussen een knap persoon met een ijskoude persoonlijkheid, of een minder knap persoon met een lieve, warme persoonlijkheid dan is de keuze vaak snel gemaakt. Velen van ons, zowel mannen als vrouwen, zullen kiezen voor de tweede optie. Een logische keuze, maar waarom dan toch het imago van de badboy als iets aantrekkelijks?

Het lijkt erop dat dit meer te maken heeft met de aard van het beestje. Wat we hiermee bedoelen is het feit dat we ons sneller aangetrokken voelen tot iets wat ‘fout’ voelt of een bepaalde spanning met zich meebrengt. Dat is de reden dat vrouwen een zwak kunnen hebben voor iemand die overkomt als een ruwe bolster – zonder blanke pit.

Zowel mannen als vrouwen zoeken meer dan uiterlijke schoonheid

Uit de enquete, genomen door datingsite eHarmony, bleek dat het niet alleen vrouwen zijn die vertrouwen en warmte zoeken. Ook mannen blijken eerder te kiezen voor een dame die vertrouwen uitstraalt en enige warmte met zich meebrengtNu gebied de eerlijkheid wel te zeggen dat de keuzemogelijkheden in de enquête op z’n zachts gezegd ‘erg dromerig’ waren, maar toch. Er zit ergens wel een duidelijke lijn in.

In de enquête werd aan de deelnemers gevraagd met welke celebrity ze wel eens een nacht wilden slapen. Het bleek zo te zijn dat vrouwen veelal kozen voor Channing Tatum of Chris Hemsworth. Beiden niet lelijk, integendeel. Zelfs menig man kan zien waarom deze heren zo geliefd zijn. Echter, professor Karantzas en seksuologe Nikki Goldstein geven aan dat dit komt door de kennis die ze hebben over deze personen.

Het zou namelijk zo zijn dat de beiden acteurs vaak gezien worden als liefhebbende, warme familieman. Dit wordt bewezen wanneer ze in het openbaar worden gezien. Mede daardoor zouden vrouwen zich eerder aangetrokken voelen tot deze mannen. Daar valt natuurlijk iets voor te zeggen. Iets lastiger wordt het wanneer we kijken naar de antwoorden van de mannen. De mannen gaven massaal aan dat ze graag een nacht zouden spenderen met Margot Robbie, Delta Goodrem of Jennifer Lawrence. 

waarom vrouwen geen badboy meer willen MAN-MAN
Foto via: Ashleyizquierdo

Is deze enquete de oplossing?

Ik kan nu heel erg m’n best doen en aangeven dat dit komt omdat deze drie actrices in het openbaar heel erg spontaan en down to earth zijn, maar daar heb ik ergens toch wel wat moeite mee. Natuurlijk, er zijn genoeg andere knappe dames, dus ergens is er natuurlijk wel nagedacht over deze keuze. Hoe verleidelijk het ook is om te zeggen dat deze dames puur vanwege hun uiterlijke verschijning (Margot Robbie in lingerie in de Wolf of Wallstreet heeft toch wel enige invloed) zijn gekozen, ligt de oorzaak onbewust toch ook hier iets dieper.

De warmte wint het van oppervlakkigheid

Toch, ondanks dat gezegd moet worden dat het niet de meest sterke enquete ooit is, valt er iets te zeggen voor een dergelijk statement. We zijn niet op zoek naar oppervlakkige waardes in de persoon waar we de rest van ons leven mee willen delen. Misschien is het niet handig om dit te onderbouwen door 1000 mensen te vragen met wie ze één nacht door willen brengen, maar toch. Het is meer dan slechts uiterlijke schoonheid die de doorslag geeft in het aangaan van een relatie.

Zowel mannen als vrouwen zoeken iemand die deelt in hun meest persoonlijke gedachtes en intieme momenten. Dat gaat verder dan gewoon een mooi uiterlijk. We kunnen als liefhebbers van goed eten een prachtig gevuld bord voor onze neus krijgen, maar als het niet smaakt, dan zullen we niet snel teruggaan. Een good guy (of girl) is dus beslist wat je aan de haak wil slaan. Kijk iets verder dan je neus lang is, is het advies.