Welke schoenen draag je onder een pantalon?

De meest geschikte broek voor formele en nette gelegenheden is de pantalon. Dit model broek komt in verschillende stijlen en modellen voor, waardoor er veel combinaties mogelijk zijn. Deze combinaties nemen alleen maar toe door verschillende schoenen, van sneakers tot nette loafers. Niet elke soort schoen is echter geschikt om te dragen met een pantalon. De vraag welke schoenen onder je pantalon horen is daarom erg belangrijk.

Verschillende outfits voor mannen

Als je denkt dat je met het kopen van een pantalon meteen klaar bent, heb je het mis. Zo is het belangrijk om in de juiste lengte van je broekspijpen in de gaten te houden. Ook de schoenen onder je pantalon zijn een aandachtspunt. Dit is afhankelijk van de aangelegenheid waar jij naartoe gaat en wat je verder nog draagt aan kleding.

schoenen onder je pantalon
Foto via: Instagram @fabianlueck

Chique stijl: pantalon combineren met nette schoenen

Heb jij een etentje, bruiloft, een zakelijk evenement of iets anders waar je goed verzorgd voor de dag moet komen? Dan kan het een goede keuze zijn om voor een gedetailleerde pantalon te kiezen. Deze broek heeft immers een klassieke en nette uitstraling. Qua schoenen onder je pantalon kom je in dit geval uit bij derby’s of mooie loafers. Deze schoenen staan netjes en verzorgd. Maak de look af met een net overhemd en eventueel een colbert.

zomerse pantalon

Pantalon

Grijs €209 Shop nu
loafers 2

Loafers

zwart €209 Shop nu

Smart casual: pantalon combineren met basic sneakers

Bij de smart casual look combineer je wat speelsere aspecten met een nette uitstraling. De schoenen onder je pantalon kunnen dus cleane sneakers zijn, maar ook bijvoorbeeld nette instappers. Draag hier een slim fit pantalon bij en combineer dit met een T-shirt, of een overhemd met een knoopje open.

elegante chino

Chino

zwart €249 Shop nu
witte sneakers 2

sneakers

wit €179 Shop nu

 

Street style: pantalon combineren met lompe sneakers

Street style is een stijl die je niet snel naar je werk of een diner aan zou doen. In plaats daarvan is dit de stijl die jij in het dagelijks leven uitdraagt en die vooral een relaxed karakter heeft. In dit geval geldt dus: je pantalon kan wat wijder vallen en de schoenen onder je pantalon kunnen ook wat ‘lomper’ zijn. Ga voor opvallende en casual sneakers. Combineer deze met een oversized T-shirt of een loszittende trui.

zakelijke pantalon

Pantalon

zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu
welke schoenen onder een pantalon

Sneaker

wit €64,99 Shop nu