Naar welke landen mag je op vakantie vandaag de dag?

Uit onderzoek is gebleken dat 76% van de bevolking in 2021 sowieso weer op vakantie wil gaan. Ruim 55% van de gevraagde geeft aan dan wel binnen Europa te willen blijven. Er zijn nu al veel reiskantoren die een garantie geven dat je vakantie door kan gaan. Gaat het uiteindelijk door bepaalde maatregelen niet door? Dan krijg je gewoon je geld terug.

Door deze service zijn al veel hotels, resorts en ander soort verblijven volgeboekt. Dus het is aan te raden om dit jaar nog op vakantie te gaan. De vijf leukste (en veiligste) vakantiebestemmingen van dit moment hebben we voor je op een rijtje gezet.

Vijf landen waar je in deze tijd het beste (en veilig) op vakantie kan

1. Italië

Gelukkig heeft Italië zijn grenzen weer geopend en kun je als vanouds genieten van een bord pasta of goede wijnen. Wel heeft Italië enkele maatregelen opgesteld om besmetting te voorkomen. Zo moet je één meter afstand houden, is een mondkapje verplicht en proberen ze zoveel mogelijk te voorkomen dat er groepsvorming ontstaat.

Italie vakantiebestemming

2. Frankrijk

In Frankrijk worden slechts een aantal delen afgeraden als vakantiebestemming. Zo is het een vakantiereis ten zeerste af te raden naar Parijs. Wel kan je bijvoorbeeld lekker gaan zonnen aan de Côte de Granit Rose in Bretagne. Of tijdens eb over de Atlantische Oceaan lopen bij St. Malo. Wel moet je in elke regio verplicht een mondmasker dragen bij elke overdekte locatie.

Frankrijk vakantiebestemming

3. Zweden

Wanneer je nog nooit in Zweden bent geweest, is dit wellicht hét moment om een keer te gaan. In het land kan je niet alleen elke ochtend opstaan met Zweedse balletjes, ook kan je genieten van de prachtige binnenlandse zeeën die je daar regelmatig zal passeren. Wil je met de auto? Ook dat kan. Je rijdt dan richting Duitsland en neemt vervolgens de Ferry naar Denemarken. Om van Denemarken naar Zweden te gaan, rij je over één van de langste en hoogste bruggen ter wereld. En geen een van de landen die je kruist heeft een negatief reisadvies, dus is je reis helemaal veilig.

welke landen open op vakantie

4. Curaçao

De hagelwitte stranden bezaaid met palmbomen: je mag ze weer bezoeken. En bij je favoriete strandtent de zon in de zee zien zakken behoort gelukkig ook weer tot de opties tijdens je vakantie in Curaçao. Je moet wel minimaal twee meter afstand houden, maar een mondmasker is niet verplicht. En als je terugkomt van je reis hoef je ook niet dagen thuis te zitten.

curacao vakantiebestemming

5. Nederland

Of je gaat lekker voor een vakantie in eigen land. Ook in Nederland kan je namelijk prima op vakantie. Lekker uitwaaien op het strand, of een dagje met de kinderen naar een pretpark. Maar wanneer je echt het gevoel wilt hebben dat je in het buitenland zit, moet je naar Limburg. Zo kan je bijvoorbeeld lekker wandelen in het Heuvelland in de buurt van Valkenburg. Of ga je een dagje shoppen in het pittoreske Maastricht.

Maastricht vakantiebestemming

Op dit moment is het afgeraden om buiten Europa en de Nederlandse Antillen te reizen. Ook in deze landen moet je al goed kijken waar je wel en niet naartoe mag als vakantiebestemmingen. Maar er is nog genoeg te ontdekken binnen Europa. Ga bijvoorbeeld naar een van deze 10 mooie hotels aan het strand.