Zelf claimt Kanye West ‘slechts’ $1.3 miljard waard te zijn, maar gezien zijn verstandsverbijstering is dat zwaar in twijfel te trekken. Terwijl diverse bronnen melden dat het om ruim $3 miljard gaat.

Het vermogen van ’s werelds best verdienende mannelijke artiest

Of Kanye West gelijk heeft of niet; de man heeft het op dat gebied goed voor elkaar. Hij leeft dan ook een leven waar slechts een handje vol mensen op deze aardbol over mee kunnen praten. En daar horen blijkbaar ook opmerkelijke aankopen bij als een volledig gouden toiletpot. En natuurlijk woont hij royaal in een waar paleis van een schamele $60.000.000 samen met zijn vrouw Kim. Om in de toekomst uit te breiden kocht hij ook de twee huizen ernaast op. Een kostenpost van $2,7 en $2,9 miljoen. En ze bezitten ook nog een ranch in Wyoming die ze kochten voor $14 miljoen.

Waarmee verdient Kanye West zijn geld?

Laten we een blik werpen op hoe Kanye West dit voor elkaar heeft gekregen. Om ’s werelds best verdienende artiest te worden red je het niet alleen met muziek. Kanye heeft dan ook meerdere bronnen van inkomsten. Spotify, Apple Music, Youtube, Instagram. Noem het allemaal maar op. Natuurlijk ook niet te vergeten: zijn live-optredens waar hij per show zo’n $500.000 vraagt. In 2019 ving hij in totaal zo’n 150 miljoen dollar voor al deze praktijken. En zijn Adidas samenwerking, Yeezy, waar hij met een jaaromzet van zo’n $1 miljard meeste geld richting zijn bankrekening transporteert.

View this post on Instagram

JIK 09/27 #kanyewest

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

Wat betreft vervoer heeft Kanye keuze genoeg. Hij rijdt een Bugatti Veyron, een Dartz Prombron, een Tesla Model S, een custom Maybach 75, Lamborghini Urus (die hij nogal heeft verpest) en een Mercedes SLS én SLR. En dat is slechts een greep uit zijn imposante wagenpark.

Dat je ook in ons land veel kan verdienen als artiest, dat is geen geheim. Dit is het vermogen van Ali B. Hij zit er warmpjes bij zeg.