Vaardigheden die onmisbaar zijn voor elke volwassen man

Er zijn een aantal vaardigheden in het leven die elke man moet bezitten. Het zijn skills die je verder brengen in het leven en die getuigen van volwassenheid. Check snel de lijst om te oordelen of jij deze vijf vaardigheden al onder de knie hebt, of dat er nog werk aan de winkel is.

1. Voor jezelf kunnen opkomen

Dit bedoelen we in dit geval letterlijk. Schaf die complete Adidas boks-set van de Lidl dus maar aan. We zeggen niet dat jij iedereen aan moet vliegen die je verkeerd aankijkt of per ongeluk tegen je aan botst. Wat wel belangrijk is, is het feit dat jij jezelf moet kunnen verdedigen. Word je bedreigd, verkeert je partner in gevaar of zitten je beste vrienden flink in de problemen, dan word je soms gedwongen om voor jezelf op te komen. In dat geval is het fijn om te weten hoe je dit efficiënt kunt doen. Laten we hopen dat dit één van de vaardigheden is die je niet té vaak nodig gaat hebben.

2. Een speech kunnen houden

Misschien ben jij niet heel goed met woorden. Dat betekent niet dat je geen goede speech kan schrijven. Die speech draait namelijk vooral om het gevoel en de oprechtheid die je erin verwerkt. Je zult speeches voornamelijk geven op evenementen zoals verjaardagen, bruiloften en (helaas) ook op een begrafenis. Het belangrijkste is dat je oprecht blijft in je woorden en je niet stoerder voordoet dan nodig is. Wel mag je trots zijn: op de persoon voor wie de speech bedoeld is en op het feit dat jij de speech geeft (of hier zelfs voor bent gevraagd).

speech houden

3. Handen schudden

Een stevige handdruk is goed, maar probeer niet té hard iemands hand te schudden. Geef ook geen slappe hand, dat kan ervoor zorgen dat je zwak overkomt. Kijk naar je grote voorbeelden: wellicht een vader, oom of baas, en ga na hoe zij handen geven. Al moet je dit natuurlijk de komende tijd nog even vermijden. In de toekomst kan dit echter één van de vaardigheden zijn die je juist vaak gaat gebruiken, al helemaal bij eerste indrukken.

4. Afdingen en onderhandelen

Goed afdingen en onderhandelen is niet alleen handig op de markt. Dit is één van de vaardigheden die je voornamelijk gaat gebruiken op werkgebied. Als jij carrière wil maken, is het dus belangrijk om sterk in je schoenen te staan en te zorgen dat mensen niet over je heenlopen. Het is ook handig in je relatie, net als de 5 relatie skills die je onder de knie moet hebben.

5. Auto-skills

Een rijbewijs is niet voldoende. Leer om een gentleman te zijn in het verkeer, hou je aan de regels en waarborg de veiligheid van mensen die met je meerijden. Ook zijn vaardigheden op het gebied van een band vervangen en je auto bijhouden belangrijk. Zo voorkom je dat je met pech langs de weg staat.