Verouderde kledingregels voor heren

Dus twijfel jij weleens wat wel of echt niet kan met betrekking tot je kleding? Zie hieronder de drie kledingregels die je tegenwoordig mag breken.

Kledingregel 1: draag geen bruin

Pakken of schoenen in de kleur bruin zijn enorm lang taboe geweest. Zwart was het devies en pas in het weekend mocht bruin uit de kast komen. Zo bleef de garderobe van de man beperkt tot blauw en zwart. Gelukkig is dat voorbij en mag je bijna altijd bruine kledingstukken rocken. Een perfect voorbeeld is een bruin pak in het linnen, ideaal voor de warmere dagen. Een stijlvolle variatie op een blauw pak en wanneer sober gedragen net zo klassiek. Combineer dit met een wit overhemd en om het af te maken met cognac kleurige monk-straps.

Bruin pak look
Instagram: Blake Scott

Kledingregel 2: joggingbroeken zijn alleen voor na het sporten

Joggingbroeken werden vroeger enkel gedragen tijdens het sporten. Die tijden zijn we al ver voorbij en joggers worden omarmd door zowel luxe merken als de goedkopere retailers. Ga hiervoor wel voor een minimalistische joggingbroek die haast op een pantalon lijkt. Op die manier is het makkelijker te combineren met je kledingstukken en lijkt het niet alsof je net uit de sportschool komt. Ga voor een rustige kleur, in het blauw, en draag hier een paar heren sneakers onder aankomende zomer. Om je outfit beter voor de zomer te maken draag je er een casual print of linnen overhemd op in de kleur blauw. Op deze manier ben jij de bestgeklede man op het strand.

Jogger look
Instagram: Sandro

Kledingregel 3: mix geen patronen

Een stijlregel die wij wel begrijpen en nog enigszins van toepassing is. Het breken van deze regel is dan ook voor gevorderden. Het mixen van patronen kan, wanneer die in grootte en kleur veel van elkaar verschillen. Op die manier wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de kledingstukken. Draag hier wel bijvoorbeeld een egaal T-shirt op om je outfit een rustige achtergrond te geven. Je wilt immers niet uitgemaakt worden als clown door je kleding. Hoe je dit stijlvol draagt? Een navy streep broek met wit floral overhemd dat open wordt gedragen. De outfit is lekker spontaan en perfect voor de zomerse temperaturen.

Patronen mixen look
Instagram: Matthias Geerts

Regels zijn er om gebroken te worden en zo is het maar net. Toch zijn er nog steeds fouten die je kan voorkomen. Dit zijn de vijf stylefouten die je deze zomer het beste kan mijden.