Met een linnen overhemd de warmte trotseren

De koude maanden liggen achter ons. Het is tijd om ons voor te bereiden op de warme weken die er aan zitten te komen. Qua kleding kom je dan al gauw uit bij de vijf geschikte jassen voor de zomer en lente. Maar wat draag jij onder je jas, of zelfs zonder jas? Een linnen overhemd is in dit geval een goede keuze. Het overhemd getuigt van een ontspannen en relaxte sfeer. Het is dan dus ook een echt casual kledingitem.

 

De goede pasvorm van een overhemd

Een net overhemd draag je vaak precies op maat. Zo staat een slim fit overhemd prachtig onder een pak. Kies jij voor een linnen overhemd, draag deze dan vooral niet te strak. Het is een model dat best wat ruimer mag vallen. Probeer het op een relaxte manier te dragen. Een knoopje extra open en opgerolde mouwen zijn dan ook zeker niet verkeerd. Zeker met een gebruinde huid is dit een goede keuze. Je bruine huid wordt duidelijk zichtbaar en je overhemd kleurt mooi bij je gekleurde huid.

linnen overhemd
Foto via: Instagram @zeno_vic

Juiste kleuren

Een linnen overhemd is een typisch kledingstuk dat we in de lente en zomer dragen. Ga daarom vooral voor frisse, zomerse kleuren. Met wit of beige zit je altijd goed. Je kunt ook kiezen voor andere lichte tinten zoals lichtblauw, of een zalmkleurig exemplaar. Combineer je linnen overhemd met een witte broek of lichte jeans. Maak het geheel af met stijlvolle slippers, sandalen of sneakers. Wij selecteerden tien mooie exemplaren voor aankomend seizoen. Met deze overhemden loop jij er straks casual en nog steeds erg stijlvol bij.