Wat is de juiste pasvorm voor mannen met dunne benen?

De één is onzeker over z’n torso, de tweede over z’n armen en zo zijn er ook mannen die ontevreden zijn met hun dunne benen. Op het gebied van stijl kan dit ervoor zorgen dat jij moeite hebt met het vinden van een geschikt model. Gelukkig zijn er meerdere modellen te vinden die mannen met dunne benen er breder uit laten zien dan ze eigenlijk zijn. Ook is er één pasvorm die je vooral moet laten liggen op die kledingkastplank of in de winkel.

Mannen met dunne benen moeten geen skinny jeans dragen

Een skinny jeans dragen terwijl jij erg dunne benen hebt? Dat wordt afgeraden. Door te gaan voor dat model creëer je namelijk dat de focus ongewild juist uitgaat naar je benen. Zeker als jij er een erg wijde hoodie boven draagt lijken je benen in verhouding nog smaller. Dan maar gaan voor iets straks als bovenkleding? Ook niet ideaal, want zo kan je nog dunner of langer lijken dan je al bent. Die skinny jeans kunnen mannen met dunne benen dus beter laten liggen.

welke pasvorm jeans bij welk lichaam

De tapered fit of slim fit is dé pasvorm voor mannen met smalle benen

Welke pasvorm wél geschikt is, is de tapered fit. Dit model is wat wijder bij het kruis. Voor mannen met wat bredere bovenbenen is dit geschikt, maar heb jij juist wat slankere benen, dan creëer je hiermee meer ruimte in je broek. Dit model heeft smal toelopende enkels, waardoor je niet het model van jouw lichaamsbouw volledig kwijtraakt.

Ook kun je gaan voor de slim fit jeans. Deze mooie pasvorm benadrukt weliswaar je benen, maar is niet té strak. Heb je toch het gevoel dat de broek bij je enkels nog wat te wijd is? Rol dan je broekspijpen op. Dat kun je gemakkelijk doen op de pinroll manier. Zo kom jij stijlvol voor de dag.