Waar knappen veel vrouwen op af?

Naast woning afknappers zijn er ook onbewuste afknappers die jij kan hebben. Het klinkt misschien net alsof we nooit iets goed kunnen doen, maar sommige dingen zijn ook gewoon te ranzig voor woorden. Vieze putjes en stinkende lucht in jouw woning zijn ook niet echt aantrekkelijk, vind je zelf niet?

Hier kan je zeker wat aan doen, maar de onbewuste afknappers voor vrouwen is misschien wat lastiger te herkennen. Daarom hebben wij de 10 afknappers voor vrouwen die iedere man wel eens onbewust vertoont.

1. Nooit je emoties laten zien

Echte mannen huilen niet? Niks is minder waar. Een vrouw vindt het alleen maar fijn als jij je emoties kan laten zien en het is oké als jij het af en toe ook eens moeilijk hebt. Emoties laten zien is een teken dat jij emotioneel volwassen bent en niks is meer waar dan dat.

2. Lange teennagels

Een pedicure is misschien niet iets wat elke man wil ondergaan, maar het is wel smerig als jouw nagels heel lang blijven. Vrouwen gaan je daar echt niet aantrekkelijker door vinden en het is een kleine moeite om ze bij te houden en te knippen. Verder zijn voeten nooit heel aantrekkelijk, dus die jongens onderhouden is geen slecht idee. Toch maar zo’n pedicure ondergaan?

3. Rijden als Max Verstappen

Als jij van het hard rijden bent en altijd net doet alsof je Max Verstappen himself bent, doe dat dan even niet als een vrouw ernaast zit. Zij vindt het waarschijnlijk alleen maar eng en gevaarlijk. Dit betekent echter niet dat jij 20 km/h onder de maximumsnelheid moet gaan rijden. Je mag wel wat ballen tonen.

4. Nooit luisteren naar haar

Oké, we snappen dat je niet naar je partner gaat luisteren als zij advies geeft over iets waar ze nul verstand van heeft. Iedereen kan wel eens met iets bemoeien en doen alsof ze het weten, terwijl dat helemaal niet het geval is. Dit betekent echter niet dat zij nooit gelijk heeft. Het kan heel zinvol zijn om ook dingen aan te nemen van je vriendin en eens te luisteren voor de verandering. Zij voelt zich zo ook meer gehoord en dan kom je niet zo denigrerend over.

wat vindt een vrouw irritant

5. Te snel en te graag willen

De meeste vrouwen houden ervan als je relaxed en zelfverzekerd over komt. Als je alles maar snel wil en veel te erg laat blijken dat jij veel meer wil, dan kan dat wel eens de verkeerde kant op vallen. Iemand die aan je lippen hangt is niet sexy en iemand die veel te snel wilt gaan al helemaal niet. Relax en wees niet te snel. Aandacht geven is goed, maar iemand verstikken werkt averechts.

6. Alleen maar over jezelf praten en geen interesse tonen

We snappen dat je alle legendarische verhalen wil vertellen om haar te overtuigen dat jij geweldig bent, maar interesse tonen kan je veel verder brengen dan wederom een verhaal over jezelf. Gun haar de ruimte om ook wat te vertellen en toon vooral interesse in haar. We zeggen niet dat je jouw verhalen voor jezelf moet houden, maar als je het goed doet dan heb je nog alle tijd om ze allemaal te vertellen.

7. Geen initiatief nemen

Het is beleefd om aan een vrouw te vragen wat ze wil, maar soms vindt zij het ook lekker om er helemaal niet over na te hoeven denken. Initiatief nemen over wat jullie gaan eten, wat jullie gaan doen en waar jullie naartoe gaan kan jouw punten opleveren. Altijd alles controleren is niet goed, maar alles laten afhangen van wat zij wil gaat ook niet werken. Een initiatief nemen om een volgende date te houden wordt vaak gewaardeerd. Gewoon doen. Geen inspiratie voor een date? Check dan deze 10 leuke dingen om samen thuis te doen.

8. Te veel in de traditionele rolverdeling denken

Vrouwen waren in een vroegere tijd nooit gelijk, maar die tijden zijn echt wel voorbij. Tegenwoordig is dat niet aan de orde, maar soms hebben mannen toch nog het gevoel dat ze voor het hoofdinkomen moeten zorgen. Er is niks mis met traditionele rolverdeling van de man verdient geld en de vrouw doet het huishouden, maar het is niet meer vanzelfsprekend. Ga er dus ook niet uit van uit. Dit is één van die onbewuste afknappers die je over het hoofd kan zien.

dingen die een vrouw niet leuk vindt

9. Niet zeggen wat er in je omgaat

Er wordt vaak gezegd dat mannen tegen elkaar zeggen wat ze vinden en dat een ruzie vaak heel snel is opgelost. Bij vrouwen is dat soms een ander verhaal. Ga dan zelf ook niet de “ik zeg het lekker niet, je moet er maar achter komen” type spelen. Dat vindt een vrouw het net zo irritant als jij.

10. Je anders voordoen als er andere mensen bij zijn

We kennen allemaal wel die vriendengroep van vroeger waar je je superstudentikoos gedraagt, terwijl je met de buren als een echte burger praat. Niks mis mee natuurlijk, want elke groep heeft weer zijn eigen dynamiek. Maar alles heeft een grens. Als je vriendin erbij is, kan het slim zijn om tegenover haar wel hetzelfde te doen. Als je bij die studentikoze vriendengroep een vrouw opeens gaat behandelen als een stuk afval, dat werkt niet. En alleen maar omdat het dan grappig is. Kom op mannen, we zijn geen 18 meer, hè? En als de desbetreffende vrouw niet je vriendin of partner is, is het helemaal slim om je te gedragen zoals je altijd doet. Bij je partner heb je tenminste nog de zekerheid dat ze mee naar huis gaat.