Wat zwangere vrouwen lekker vinden om te eten

Wat zwangere vrouwen lekker vinden om te eten valt absoluut niet in hokjes te plaatsen. Dat verschilt per persoon, per zwangerschapsstadium, per uur en zelfs per minuut. Toch vinden wij dit best wel interessant en zetten we verschillende herkenbare cravings op een rij.

 1. Zuivel

  Kilo’s kaas in huis halen voor een zwangere dame is een heel erg goed idee. En haar ’s avonds laat nog een bak yoghurt met cruesli naar binnen zien werken zal geen weinig voorkomend beeld zijn. In het geval van verlangen naar zuivel heeft haar lichaam behoefte aan extra calcium.

 2. Zoute en zure producten

  We zijn allemaal bekend met de augurk, maar daar stopt het absoluut niet. Gooi die zure matten, cranberrysap, dropveters, hamburgers en chips maar in het karretje, want die zijn binnen no-time op met een zwangere vrouw in huis. Hoe komt dit? Tijdens de zwangerschap maakt een vrouw meer bloed aan, waardoor de behoefte aan natrium (en dus zout) kan groeien.

 3. Frituur

  Vrijwel alles wat gefrituurd kan worden wordt door een mommy-to-be zeer gewaardeerd. Knal die kroketten en vega snacks maar in het vet want vanavond (of deze ochtend natuurlijk) gaat alles op.

  zwangere vrouwen eten

  Ze kunnen ter vervanging van deze craving eventueel ook extra visolie slikken, maar de vraag is of jij die confrontatie aan wil gaan. Misschien toch maar gewoon die frituur aanzetten. Better safe than sorry!

 4. Chocola

  “CHOCOLAAA” is een antwoord dat je regelmatig kan verwachten wanneer je een zwangere vrouw vraagt waar ze zin in heeft (ook niet zwangere vrouwen trouwens). Potten chocopasta leeg lepelen, repen naar binnen werken en doe eens gek: smelt het en laat het stromen in de vorm van chocolade fondue. De ultieme combinatie van fruit en chocola. Chocolade cravings worden gerelateerd aan een tekort of extra behoefte aan magnesium.

 5. Fruit

  Zwangere vrouwen zetten hun tanden tijdens deze 9 maanden graag in appels, sinaasappels, watermeloen, aardbeien en nectarines. Een healthy choice dus, boordevol vitamine C. Eén die we maar al te graag aanmoedigen en ook goed om hier zelf lekker aan mee te doen!

 6. Cola

  Terwijl ze eerst altijd braaf aan een spa rood zaten, adten ze nu ineens liters cola weg. Dit wijst mogelijk op extra behoefte aan calcium, en voor jou mogelijkheden om stiekem meer baco’s te drinken. Wel zorgen dat je haar niet het verkeerde glas geeft natuurlijk.

  cravings zwanger

 7. Rauwkost

  Rauwkost, zwangere vrouwen kunnen er soms helemaal op losgaan. Komkommer, tomaatjes en wortels staan veelal op nummer één. En wij klagen niet, want het is natuurlijk ook nog eens hartstikke goed voor die kleine.

 8. IJsklontjes

  IJsklontjes, of eigenlijk alle soorten koude dranken en (water)ijsjes duiden op een tekort aan ijzer of vitamine. Dus trek die bakken ijs uit de vriezer en plof ontspannen neer op de bank.

Dat waren ze. De cravings van zwangere vrouwen. Frituur voor ontbijt en ontbijt voor diner. Wij vinden het fantastisch en doen uit solidariteit graag met ze mee (soms dan), of we zorgen in ieder geval dat alles in huis is. In het geval jouw vrouw zwanger is, dan hebben we voor jou nog 5 gouden tips voor mannen met een zwangere vrouw.