Gangs of New York moet je gezien hebben

Gangs of New York is een historisch actiedrama. Voor de film reizen we af naar (de titel zegt het al) New York. Denk hierbij echter niet aan de hedendaagse stad met haar gigantische wolkentorens en ontelbare taxi’s. De film vindt namelijk plaats in 1836.

Twee rivaliserende bendes, de Nativist Protestants (onder leiding van Bill the Butcher) en de ‘Dead Rabbits’ (onder leiding van een man genaamd ‘Priest’ Vallon) nemen het tegen elkaar op. Het is uiteindelijk Bill die Priest vermoordt en daarmee de gangoorlog weet te winnen met de Nativist Protestants. Jaren later, in 1862, duikt Amsterdam Vallon echter op. Hij is de zoon van de vermoordde Priest en zint op wraak.

Gangs of New York

Leonardo DiCaprio in Gangs of New York 

Amsterdam besluit te gaan werken voor Bill, natuurlijk met het idee om van binnenuit de bende zijn vader te wreken. Wat volgt is een spannende en meeslepende film, waarin elke verkeerde keuze zijn laatste kan zijn. Laat het maar aan Leonardo DiCaprio over om de rol van Amsterdam Vallon in The Gangs of New York perfect neer te zetten.

Martin Scorsese regisseert historische bendefilm

Leonardo DiCaprio is niet de enige grote naam die aan de grote film is verbonden. Niemand minder dan Martin Scorsese regisseerde de film namelijk. We kennen de topregisseur van films als The Wolf of Wall Street. Check ons overzicht van 5 Martin Scorsese films die je gezien moet hebben voor meer aanraders. Mede doordat Scorsese aan het roer stond, werden ook de nodige bekende acteurs gestrikt voor een rol. Dat levert onder ander een rol op van Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis (die Bill the Butcher speelt) en John C. Reilly.

 

Gangs of New York krijgt een IMDb-score van een 7.5. Het is daarmee bij lange na niet de Martin Scorsese film met de hoogste notering, maar dat de film een topper is die je minstens één keer gezien moet hebben, is overduidelijk.