Wat vinden vrouwen van geëpileerde wenkbrauwen bij mannen?

Wie denkt dat alleen vrouwen hun wenkbrauwen mogen epileren, heeft het flink mis. Natuurlijk doen zij het op een iets andere manier dan dat wij het doen, maar er zijn steeds meer mannen die hun wenkbrauwen verzorgen, en dat is meer dan begrijpelijk. Voor mannen kunnen ontsierende haartjes natuurlijk net zo vervelend zijn als voor vrouwen, je wenkbrauwen zijn immers dé eyecatchers van je gezicht. Maar wat vinden de vrouwen er van als we geëpileerde wenkbrauwen hebben?

Uiteindelijk moet je lekker zelf weten wat je met je wenkbrauwen doet, maar je bent hier niet voor niets. Je wil een antwoord, en die hebben voor je. Totdat je wenkbrauwen niet té strak zijn, niet vrouwelijk worden en totdat het geen dagelijkse bezigheid wordt, vinden vrouwen het meer dan prima. Een unibrow vinden de dames namelijk ook niet super aantrekkelijk. Je mag dus best één keer in de zoveel tijd wat haartjes in het midden wegtrekken met een pincet. Maar meer dan dat moet het ook niet worden.

wat vinden vrouwen van strakke wenkrbrauwen van mannen

Vrouwen zijn specialisten in het verzorgen van haartjes hier en daar, weet je dus niet hoe je moet beginnen met het epileren van je wenkbrauwen? Vraag het gewoon aan je partner, zus of moeder! Zij zullen het meer dan leuk vinden dat je hen daarin betrekt en zullen je nooit voor schut laten lopen. Ga dus gerust liggen en laat je behandelen door een van deze vrouwen. Zij zullen er voor zorgen dat je wenkbrauwen mannelijk blijven, maar wel verzorgder er uit gaan zien.

Wenkbrauwen epileren in drie stappen

Wil je alsnog zelf een poging wagen? Dan hebben wij hier drie stappen onder elkaar gezet voor hoe jij het beste je wenkbrauwen kan epileren.

1. De wenkbrauwen recht kammen

Natuurlijk moet je eerst weten welke haartjes je eruit moet trekken, daarom is het belangrijk eerst orde te brengen in je wenkbrauwen. Dat doe je door je wenkbrauwen te kammen. Je kamt alle haartjes met de richting mee zodat je een overzicht hebt van wat wel en niet weg moet.

2. Unibrow weghalen

Mocht je last hebben van een unibrow of heb je (net als het merendeel van de mannen) last van haartjes tussen de twee wenkbrauwen, dan kan je er voor kiezen om dit weg te halen. Dit doe je door een potlood recht langs je neusvleugel te leggen tot naast de punt van je wenkbrauw. Verwijder daarna met een pincet de haartjes die aan de verkeerde kant van het potlood overblijven. Epileer de haartjes altijd één voor één, anders is de kans groot dat je wondjes krijgt.

3. Haartjes weg halen

Als je de haartjes tussen je wenkbrauwen hebt geëpileerd, is het tijd om in je wenkbrauwen een goede vorm te krijgen. Hierbij is het belangrijk dat je niet te veel haartjes weghaalt. Als je namelijk te veel weghaalt, ziet het er té gelikt uit en krijg je een vrouwelijke vorm in je wenkbrauwen. Probeer alleen de haren weg te halen die buiten de vorm van de wenkbrauwen groeien. Mochten er daarna toch nog haartjes zijn die wel heel erg lang zijn vergeleken de anderen en daarmee niet echt bij de vorm van je wenkbrauw past, dan kan die altijd nog bijknippen met een klein schaartje.