Hoe kan ik minder verlegen worden?

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens last van: je staat te praten met een mooie dame en je struikelt een beetje over je woorden. Dat dit wel eens kan gebeuren is geen ramp, maar wat als je hier in het dagelijkse leven continue last van hebt? Wij helpen je uit de brand. Kruip uit je schulp met deze tips voor de verlegen man onder ons.

1. Zoek een baantje met veel mensen om je heen

Mannen, het is een kwestie van doen. Hoe meer je jezelf omringt met mensen, hoe minder tijd je hebt om verlegen te zijn.

tips minder verlegen worden

Door deze vreemde tijd door het zal het vinden van een baantje in bijvoorbeeld de horeca lastiger zijn dan voorheen, maar zorg ervoor dat jij vooraan staat met de vraag of ze nog een leuke bartender of cocktailshaker zoeken wanneer alles wat normaler is.

2. Oefen via app of een datingsite

Laten we eerlijk zijn: het online praten gaat meestal toch net iets gemakkelijker af dan dit te doen in real life. Door te oefenen op app of een datingsite, raak je gaandeweg steeds meer ontspannen en zie je dat ook jij als een introverte man in de smaak zal vallen bij de dames.

3. Accepteer jezelf

Dat jij wat stiller en wat meer teruggetrokken bent dan je beste maat maakt eigenlijk toch helemaal niks uit? Dat dit in jouw ogen misschien een afknapper zou zijn, vindt de ander het misschien juist wel heel charmant en mysterieus.

tips voor verlegen mannen

Zie jouw verlegen kant niet als een slechte eigenschap en probeer het ook is van de positieve kanten te zien.

4. Het maakt niet uit hoeveel je zegt, maar wat je zegt

De meest gelieve mannen hoeven niet altijd de haantjes te zijn van de groep. Uiteindelijk wil iedereen een goede vriend waar je mee kunt lachen en waar je jezelf goed bij voelt.

tips voor verlegen mannen

Het is dan ook niet erg om wat stiller te zijn, als je wel oprechte interesse toont in een gesprek. De introverte man heeft namelijk een eigenschap die iedere vrouw ontzettend belangrijk vindt, namelijk ‘luisteren’.