Daten met een introvert persoon

Iedereen is anders, dus onze gevoelens zijn ook heel verschillend. Tijdens het daten zal je erachter komen dat er twee soorten vrouwen bestaan: een introverte dame die niet veel zegt en een extraverte vrouw die alles zegt wat in haar op komt. Beiden zijn hartstikke leuk, maar je moet ook opletten wat je tegen elk zegt.

Vooral introverte personen kunnen een opmerking anders opvatten en zich daar heel vervelend over gaan voelen. Wij hebben drie van deze opmerkingen voor je verzameld. Dingen die je absoluut niet tegen een introvert persoon moet zeggen tijdens jullie date.

1. “Je praat niet echt veel hè?”

Niets is vervelender dan dat horen wanneer je introvert bent. Meestal vinden deze mensen het namelijk veel fijner om te luisteren in plaats van te praten. De kans is dan ook erg groot dat ze niet heel veel zegt, maar wel veel aan jou vraagt. De opmerking dat ze dus weinig praat kan heel vervelend zijn en kan haar heel ongemakkelijk laten voelen. Laat haar dus in haar waarde en maak dit soort opmerkingen écht niet.

daten met introvert persoon

2. “Je moet echt vaker uitgaan”

Je date vertellen dat ze vaker uit moet gaan is totaal niet jouw taak. Jullie daten, maar dat betekent echt niet dat jij haar leven op die manier moet beïnvloeden. Bovendien is ze introvert dus vindt ze uitgaan misschien ook helemaal niet leuk. Zij geniet hoogstwaarschijnlijk meer van een leuke avond thuis. Check eens deze creatieve date ideeën voor thuis en verras haar.

3. “Vertel eens waar je over nadenkt”

Nee, tijdens het daten met een introvert persoon moet je dit absoluut niet vragen. Introverte mensen vinden het namelijk heerlijk om na te denken en dit voor zichzelf te houden. Natuurlijk mag je dat vragen wanneer ze heel lang lijkt weg te dromen, maar wanneer je dit blijft vragen kan dat voor haar best een last op de schouder worden. Doe het dus vooral niet te veel en liever niet als er geen aanleiding voor is.

introverte dame op afspraakje vragne