Katten hebben een slecht imago bij sommige mensen, maar dat berust vooral op vooroordelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat katten net zo gehecht zijn aan hun baasjes als honden. Bovendien zijn de beestjes nog goed voor je gezondheid ook.

Het spinnen van een tevreden kat gebeurt namelijk op een frequentie die een helende werking zou hebben. De beestjes kunnen bovendien stress verminderen en daardoor het risico op een beroerte of hartaanval verlagen. En tot slot is zo’n kitten ook nog de perfecte wingman want het verhoogt je knuffelgehalte natuurlijk immens. Genoeg reden waarom elke man er eentje in huis moet halen. Of twee! Want een duo van deze kleine beestjes is natuurlijk nog beter. Om de keuze van een het kopen van een kitten te vergemakkelijken volgt hier een lijstje met de mooiste rassen.

De Scottish Fold

Deze kat staat bekend om zijn gevouwen oortjes die tegen het hoofd aan gevouwen zitten. Hierdoor hebben ze een karakteristieke uitstraling die bij veel mensen in smaak vallen.

katten vrouwen versieren

Ragdolls

Met hun grote blauwe ogen vallen ze ontzettend op door hun prachtige uiterlijk. Bovendien zijn het heel erg lieve en sociale beestjes. Ze zijn speels, knuffel-achtig en halen de gekste capriolen uit.

Maine Coons

Wil je een wat ruigere kat dan zijn Maine Coons jouw ideale types. Ze hebben een flinke vacht en zien er zo heel erg koninklijk uit. Ook is het een van de grootste kattensoorten ter wereld. De perfecte kat voor wie een stoer beestje zoekt.

Bengaalse Kat

Deze katten zijn speciaal gefokt om een vacht als een luipaard te hebben. Ook staan ze bekend om hun slanke postuur. Een mooie en elegante kat, een echte eyecatcher.

Noorse boskat

De Noorse boskat komen zoals je vast al kan raden oorspronkelijk uit Noorwegen. Het is een soort katten waar weinig aan gefokt is. Met hun flinke vacht leven ze al honderden jaren in harmonie met de mens.

De Turkse angora

Tot slot is de Turkse Angora met zijn parelwitte vacht ook een prachtig schepsel.

katten vrouwen versieren