Wenkbrauwen epileren voor mannen: de 3 stappen

Wie dacht dat alleen vrouwen hun wenkbrauwen epileren had het flink mis. Er zijn steeds meer mannen die de warrige haarlijn boven de ogen verzorgen. Natuurlijk doen zij het op een iets andere manier dan dat vrouwen het doen, want je wil natuurlijk geen vrouwelijke wenkbrauwen. En je gaat er achteraf ook niet met een wenkbrauwpotlood overheen kleuren. Dat is direct de belangrijkste regel: zorg er koste wat kost voor dat je wenkbrauwen niet te strak worden, dat is te vrouwelijk.

1. De wenkbrauwen eerst recht kammen

Natuurlijk moet je eerst weten welke haartjes je eruit moet trekken, daarom is het belangrijk eerst orde te brengen in je wenkbrauwen. Dat doe je door je wenkbrauwen te kammen. Je kamt alle haartjes met de richting mee, dus kam je ze in de richting van je voorhoofd. Je kan ze altijd nog een beetje naar links of naar rechts kammen en daarna weer terug naar boven, zodat de haartjes die in de war zaten ook in de goede richting zitten.

wenkbrauwen verzorgen epileren mannen MAN MAN

2. Tussen de wenkbrauwen in epileren

Mocht je last hebben van een unibrow of heb je (net als het merendeel van de mannen) last van haartjes tussen de twee wenkbrauwen, dan is het verstandig om eerst deze haartjes weg te halen. Dit doe je door een potlood recht langs je neusvleugel te leggen tot naast de punt van je wenkbrauw. Verwijder daarna met een pincet de haartjes die aan de verkeerde kant van het potlood overblijven. Epileer de haartjes altijd één voor één, anders is de kans groot dat je wondjes krijgt.

3. Zorg voor een mannelijke wenkbrauw-vorm

Als je de haartjes tussen je wenkbrauwen hebt geëpileerd, is het tijd om in je wenkbrauwen een goede vorm te krijgen. Hierbij is het belangrijk dat je niet te veel haartjes weghaalt. Als je namelijk te veel weghaalt, ziet het er té gelikt uit en krijg je een vrouwelijke vorm in je wenkbrauwen. Probeer alleen de haren weg te halen die buiten de vorm van de wenkbrauwen groeien. Mochten er daarna toch nog haartjes zijn die wel heel erg lang zijn vergeleken de anderen en daarmee niet echt bij de vorm van je wenkbrauw past, dan kan die altijd nog bijknippen met een klein schaartje.

Hou je wenkbrauwen ná het epileren ook verzorgd met deze manieren om je wenkbrauwen te verzorgen.