De mening van vrouwen over een buikje bij mannen

Je zit er zelf misschien eigenlijk helemaal niet zo mee, maar je vraagt je wel af wat de dames ervan vinden. No-go of wel prima? Want als ’t het tweede is gooi je nog een portie in het vet. Geen zorgen boys, we got your belly, uhh back. Er is namelijk onderzoek naar gedaan. Trek die stekker nog maar niet uit de frituur, want de uitslag valt reuze mee.

 

Té afgetraind is niet gewenst

Voor alle online daters hebben we goed nieuws. Wat blijkt? Vrouwen swipen eerder naar links voor té afgetrainde mannen. Sterker nog, ze vinden een bierbuikje zelfs aantrekkelijker dan een sixpack.

Wat vrouwen vaak van zichzelf niet verlangen zullen ze ook niet vragen van een man. Integendeel, want wat is er erger dan een patatje mét naar binnen zitten te werken, terwijl je man iedere avond aan de gekookte broccoli zit met kip? Daar voelen ze zich alleen maar onzeker door.

mannen met een buikje

Gezond is aantrekkelijk

Alhoewel vrouwen niet zo snel zullen gaan voor die sixpack fitboy, betekent dat niet dat je jezelf helemaal moet laten gaan. Net als dat jij je waarschijnlijk aangetrokken voelt tot een dame die goed voor zichzelf zorgt, is zij ook gecharmeerd van een man die een gezonde, maar gezellige levensstijl onderhoudt. En er zijn genoeg manieren om wél gezond te blijven, maar ook je mannelijke buikje tegen te gaan.

De meeste vrouwen vinden juist een klein laagje vet wel fijn. Bovendien kan het vervelend zijn als een man te dun is en ze onder de lakens zijn botten tegen haar lichaam aan voelt duwen, ook kan het tot onzekerheid leiden als een man stukken dunner is dan zijn partner.

Streef naar jouw persoonlijke lichaamsideaal

Het klinkt misschien cliché, maar het ideale lichaam is voor een vrouw een lichaam waar jij je zelfverzekerd bij voelt. Heb je wel eens een hele slanke knappe vrouw ontmoet die heel onzeker overkwam? En heb je ook wel eens een wat vollere dame ontmoet die sociaal en vrolijk was en heel zelfverzekerd over zichzelf? Met wie zou je liever een middag aan het strand doorbrengen: met die gezellige vollere dame en een sixpack bier of die onzekere slanke vrouw en een zak wortels?

mannen lichaam

Als je wat zwaarder bent dan je zou willen en je bent niet helemaal blij met hoe je eruit ziet, dan straal je dat ook uit. Dus streef naar een lichaam dat aansluit bij jouw persoonlijke lichaamsideaal. Dát is waar vrouwen op vallen. Ook is het vaak zo dat mensen vallen op iemand die relatief gezien hetzelfde lichaamstype heeft als dat ze zelf hebben. Dus als jij een gezellig laagje spek hebt dan is de kans groot dat je het ook niet erg vindt wanneer een vrouw dat heeft, en vice versa.