Wat vinden vrouwen onaantrekkelijk aan een man?

Hoewel het uiterlijk natuurlijk wel een rol speelt in de aantrekkelijkheid van een persoon, zijn de grootste afknappers vaak gebaseerd op het innerlijk. Check hieronder wat vrouwen onaantrekkelijk vinden aan een man:

 

1. Luiheid

University of Wisconsin en State University of New York hebben onderzoeken gedaan naar aantrekkelijkheid. In het onderzoek kwam uit dat aantrekkingskracht te maken heeft met onder andere eigenschappen zoals behulpzaamheid. Wat dus ook in tegengestelde richting werkt. Luiheid zorgt voor onaantrekkelijkheid.

2. Slaaptekort

Slaap is gezond en goed voor je. Het laat je er gezond uitzien en het maakt je dus ook een stuk aantrekkelijker. Als je te weinig slaap hebt gehad word je een stuk onaantrekkelijker door hangende/hangende oogleden, rode ogen, donkere kringen onder de ogen, bleke huid en er “droeviger” uitzien dan de gezondere mensen. Ook zal je minder energiek overkomen, alsof je minder geïnteresseerd bent in de ander.

3. Geen gevoel voor humor

De Universiteit van Californië heeft in 2009 een studie uitgevoerd waarin ze tot de conclusie zijn gekomen dat humor belangrijk is voor iemand zijn aantrekkingskracht. Wanneer iemand niet grappig is of geen goed gevoel voor humor heeft, is dat al snel een onaantrekkelijke eigenschap. Dat geldt voor mannen en voor vrouwen.

wat vinden vrouwen onaantrekkelijk

4. Een gesloten lichaamstaal

Lichaamstaal is erg belangrijk, blijkt uit onderzoek van University of California. Een ingezakte houding met gekruisde armen en een hoofd naar beneden is iets wat vrouwen onaantrekkelijk vinden. Iemand die zelfverzekerd oogt is een stuk aantrekkelijker. Dus hoofd omhoog, rechte rug en borst vooruit.

5. Geur

De geur van een persoon is erg belangrijk. Er zijn tal van manieren waarop het reukvermogen van anderen invloed hebben op je aantrekkingskracht. Je lichaamsgeur is de manier is waarop anderen feromonen kunnen detecteren. Dit is een soort geurstof die wordt afgescheiden door zweet en andere lichaamsvloeistoffen. Van feromonen is bekend dat ze betrokken zijn bij seksuele aantrekkingskracht en ze ook een rol spelen bij menselijke aantrekkingskracht.

6. Overmatig drinken en roken

Incidentele drinkers werden aantrekkelijker beoordeeld dan niet-drinkers en frequente drinkers. Zware drinkers werden onaantrekkelijk beoordeeld. Personen die vaak roken, worden al gauw als minder aantrekkelijk gezien, dat blijkt in een onderzoek uit 2016 in België.

7. Verschillende politieke meningen

De University of California en California State University publiceerden in 2016 een onderzoek waarin werd gesuggereerd dat politieke opvattingen een impact hebben op aantrekkingskracht.

Heb je echter het gevoel dat de andere persoon juist wel interesse in je heeft? Bekijk dan de tekenen dat ze je wel ziet zitten. Wie weet maak je kans en kan jij op haar afstappen.