1. Ze maakt oogcontact

Een van de meest voorkomende uitnodigingen voor een gesprek is oogcontact. Met oogcontact laat je iemand op een subtiele wijze weten dat je geïnteresseerd bent. Je kan dus echt flirten met oogcontact. Mensen hebben normaliter 3 seconden nodig om je gezicht te checken, blijft iemand langer hangen, laten we zeggen 4-5 seconden, dan is ze echt geïnteresseerd. Positief oogcontact (voor jou positief) gaat vaak gepaard met een verlegen blik en/of een glimlach. Wanneer jullie oogcontact maken en zij vluchtig weg kijkt, maar vervolgens terug draait, dan weet je dat ze interesse heeft. Ze checkt dan of ze jouw aandacht nog heeft en geeft aan dat ze open staat voor een drankje aan de bar.

2. Ze bekijkt je grondig

In tegenstelling tot de vrouw die subtiel oogcontact maakt, zijn er ook vrouwen die openlijker laten zien dat ze geïnteresseerd in je zijn. Dit kunnen zij op verschillende manieren doen. De meest voorkomende en duidelijkste manieren zijn als volgt: Ze geeft je de elevator-look, ze bekijkt je van boven naar beneden en maakt vervolgens opnieuw oogcontact. Of ze kijkt je aan, vervolgens laat ze haar blik langs de ruimte gaan en maakt opnieuw oogcontact. Het tweede oogcontact hierbij is cruciaal. Zo laat ze namelijk weten dat je geen concurrentie hebt. Andere manieren zijn nog duidelijker, door je een knipoog te geven, op haar lip te bijten of andere duidelijke tekens te geven.

interesse gesprek

3. Lichaamstaal signalen

Andere tekenen van interesse – en indicatoren dat ze het zou waarderen als je gedag komt zeggen – zijn bijna onbewuste gebaren. Een van de meest bekende gebaren zijn; het spelen met haar en kleding. Vrouwen doen dit om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Een ander teken is zelfaanraking, vrouwen die aan hun nek zitten of andere lichaamsdelen, willen hier onbewust aandacht naartoe brengen. Wat betreft haar lichaam zelf, zal ze een open houding hebben. Ze richt zich niet naar de bar of haar vrienden, maar richting de zaal. Daarnaast zijn haar armen open en zal ze haar rug rechten wanneer ze interesse in je heeft. Een actieve houding betekent dat ze er zin in heeft en dat ze open staat voor nieuwe contacten en een leuk gesprek.

4. Ze staat steeds in je nabijheid

Vrouwen stappen meestal niet direct op je af, maar proberen wel je aandacht te krijgen door dicht in je buurt te gaan staan. Wanneer jij opmerkt dat dezelfde vrouw steeds in je buurt staat, terwijl jij steeds ergens anders staat, dan is de kans groot dat ze interesse heeft in een beetje small talk. Sta jij bijvoorbeeld aan de bar en er is voldoende ruimte, maar ze komt pal naast je staan, dan moeten er lampjes gaan branden. Ook wanneer ze jou “per ongeluk” aanstoot kan dit een teken zijn. Pas op! Hoewel dit een versiertruc is die voor vrouwen goed werkt, is hij andersom not done. Een man die constant dicht bij een vrouw gaat staan wordt namelijk als creepy ervaren.

contact mooie vrouw

5. Algemene opmerking of klacht

Het klinkt misschien gek, maar iemand die klaagt of tegen zichzelf praat is vaak opzoek naar een gesprekspartner. Een helemaal naar zo’n knappe vent als jij. Wanneer je in de tram zit en iemand maakt een opmerking over haar koffie, internetverbinding of het weer, dan is het de bedoeling dat je daarop reageert, ook al zegt ze het niet direct tegen jou. Heeft ze jou die look-away-look-back gegeven, dan is ze duidelijk geïnteresseerd. Zorg dat je actie onderneemt en hallo zegt, voordat het te laat is.