Rood

De stropdas in een fellere kleur rood, welke voornamelijk wordt gedragen door politici, is met een reden populair in die groepen. Met rood straal je macht, kracht en passie uit. Met een rode das laat je zien wie er dominant is, en dat je de leiding over zaken kan nemen. Wil je dit niet uitstralen, maar hou je wel van de rode tinten? Met bordeaux rood verminder je dit effect.

Kleuren dassen

Paars

Paars staat bekend als de kleur van welvaart. De kleur paars wordt vaak gelinkt met royalty en rijkdom. Deze kleur is iets gewaagder, maar geeft je wel een chique uitstraling waardoor het eruit ziet alsof je uit een goed nest komt.

welke kleur das

Blauw

Net als rood, is ook blauw een populaire kleur bij politici. Waarom? De blauwe kleuren doen je denken aan lucht en oceaan, en hebben daardoor een kalmerend effect. Wanneer je echt even niet meer weet welke kleur stropdas je moet dragen, speel je met blauw altijd op safe. Dat kalmerende effect zorgt er uiteindelijk voor dat de blauwe stropdas een uitstraling geeft van vertrouwen en stabiliteit. Met een blauwe das zou je beter te vertrouwen zijn dan met een andere kleur.

Stropdas uitstraling

Zwart

De zwarte stropdas is de meest formele van alle kleuren. Volgens de etiquette is dit een das die louter in de avond gedragen mag worden. Wanneer je deze overdag draagt, kan je té overdressed zijn en anderen in verlegenheid brengen. Daarnaast zou de zwarte stropdas overdag een zekere arrogantie uitstralen. Op de werkvloer kun je deze dan ook beter vermijden, hoewel deze wel in de avond goed staat bij je smoking.

kleuren das uitstraling

Groen

De groene stropdas is vaak lastiger te combineren, zeker de fellere varianten. Toch, wanneer je deze goed combineert, kan deze zorgen voor een goede en gezonde uitstraling. Met groen straal je betrouwbaarheid, kennis, wijsheid en nuchterheid uit. Zeker degene met een subtiele print op de das zijn een absolute aanrader, mits hij goed bij je pak past.

wat zegt kleur das over je persoonlijkehid

Geel

Heb je er moeite mee dat mensen je niet durven aan te spreken? Met een gele stropdas voorkom je dit. Met een gele das straal je namelijk toegankelijkheid uit. Dit heeft te maken met dan men de kleur geel associeert met de zon, wat iemand meer leefbaar maakt. Deze wordt dan ook vaak aangeraden voor sollicitatiegesprekken.

Welke kleur stropdas

Bruin

Met bruin straal je uit dat je een hard-werkend, betrouwbaar en praktisch iemand bent. Perfect voor op de werkvloer dus, om je baas een betrouwbaar gevoel te geven. Mits je in formele sferen werkt uiteraard. Deze kleur is het mooist te combineren met beige, olijfgroen, donkerblauw en andere herfsttinten.

kleuren dassen dragen

Ben je benieuwd naar wat voor soort overhemd je bij je stropdas moet dragen? Check dan dit artikel over welke kleur overhemd je met welke kleur das moet combineren.