Leuke activiteiten om te doen met vrouwen

Jij wil die man zijn die iets anders doet dan een wandeling met een koffie halen onderweg of de oh zo basic Netflix & chill avonden. Begrijp ons niet verkeerd, daar is niks mis mee hoor, maar een dame houdt van verrassingen en spontaniteit op z’n tijd. En jij kan die vent zijn die haar wereld heel even op z’n kop zet in tijden waar reuring en feesten tot in de nacht geen vaste prik zijn. Maar wat vinden vrouwen nou écht leuk om te doen?

Creatieve date ideeën of activiteiten om te doen

 1. Oud meubelstuk opknappen

  Regelmatig zien we op de hoek van de straat allerlei oude meubelstukken staan. Kasten, oude stoelen, tafels. En wat is er leuker dan samen nieuw leven geven aan een vintage meubelstuk? Het fijne aan deze activiteit is dat je niet na een half uur al klaar bent. Want je moet eerst samen op pad, dan het er beide over eens worden welk meubelstuk het wordt, vervolgens het meubel mee naar huis krijgen en dan alle stappen ondergaan om het van een lelijke eend om te toveren tot een prachtige vintage eyecatcher. Van afstoffen en schuren tot verven en afwerken. En als je het niet in je huis wil kun je ‘m op marktplaats zetten en heb je na de date ook weer een reden om met elkaar in contact te blijven. Dáár is over nagedacht.

  LET OP: plan deze activiteit alleen met iemand waarvan je sowieso weet dat je diegene leuk vindt, doe dit dus niet met een blind date. Want hoe ga je halverwege het schuren (lees: de kast) van die date wegglippen?

 2. Naar het strand

  Wissel je dagelijkse stadswandeling af met een heerlijke wandeling over het strand. Als je het extra gezellig wil maken dan neem je van die strand batjes mee, badminton rackets of een voetbal. Check wel eerst even of ze “spelletjes persoon” is, want anders kun je het ook gewoon houden bij een (to-go) biertje of wijntje afhalen bij een van de strandtenten.

  beach date
  Hier hebben ze vaak ook gezellig muziek aanstaan en een vuurkorf. Hét recept voor een romantische date of een leuk uitstapje. Naar het strand gaan is overigens ook leuk voor groepsdates, je kan elkaar bijvoorbeeld uitdagen voor een volleybalwedstrijd en de verliezers erna laten koken.

 3. (Sexy) verkleedpartij

  Deze stel je voor aan een vrouw die je al iets beter kent en waar je je vertrouwd bij voelt. Jullie hebben misschien al (veel) vaker samen gegeten, en het wordt tijd to spice it up, met een verkleedpartij. Dat maakt samen eten ineens een stuk vermakelijker. Je kan er een thema van maken, dat jullie bijvoorbeeld Spaans gaan koken en jullie outfits ook gerelateerd zijn aan de Spaanse cultuur. Of je kan elkaar helemaal vrijlaten en volledig verrassen, waarbij zij misschien wel als sexy school nerd binnen komt wandelen en jij rondparadeert in je doktersoutfit. Dit kan alleen maar een hele humoristische avond worden.

 4. Schilderen

  Schilderen kan op allerlei verschillende manieren. Je kunt de simpele weg inslaan waarbij je papier bestelt, wat penselen en verf. Maak er een wedstrijd van om te kijken wie elkaars gezicht het beste kan verven. Je kan ook tegeltjes bestellen en daar een mooie creatie op maken. Zin in wat spanning en sensatie? Bestel graffitiverf en ga stiekem ergens onder een brug een mooi kunstwerk bouwen. Ook kan het zijn dat één van jullie helemaal klaar is met die ene kleur blauw op de slaapkamer. Check dan met een visualizer app welke kleur mooi zou staan en ga samen alle wanden verven. Misschien vinden jullie het wel zo leuk dat je direct het hele huis oppakt. Muziek aan en gaan!

  Zitten jullie in een relatie of voelen jullie je ondertussen al écht vertrouwd bij elkaar en wil je wat verleiding in het schouwspel brengen? Pak dan je eigen Titanic moment en schilder elkaar naakt.

  schilderen date

  Als schilderen niet in je bloed zit en je wil het gezellig houden, dan is het misschien wel beter om erna het eindresultaat niet aan elkaar te laten zien.

 5. Naar een ‘museum’ over je eigen leven

  Als er één plek is die jouw leven het beste representeert, dan is het de plek waar jij iedere dag te vinden bent, en dat is je eigen huis. Dus wat is er leuker om haar in jouw huis, jouw museum, te laten langskomen voor een rondleiding? Deze date werkt het beste als je in je eentje woont, want dan heb je iets meer ruimte en privacy. Zij zorgt dat ze haar museumjaarkaart meeneemt en jij zorgt dat je je rondleiding tot in de puntjes hebt uitgewerkt. In de woonkamer leg je een fotoboek neer waarmee je kan toelichten waar je bent geboren en juicy details over je familie. Je print een foto uit van je favoriete vakantie en die hang je op in de wc. Op de wasmachine leg je je favoriete kledingstuk om over te vertellen en in de keuken ligt uiteraard het zelfgemaakte gerecht waar je bijzonder herinneringen aan hebt. En zo zijn er vast genoeg dingen die de moeite waard zijn voor de “rondleiding over mij”. Hoe serieuzer je het neemt, hoe leuker het wordt. Bovendien kom je op deze manier geheid op leuke gespreksonderwerpen. En als het bevalt mag jij erna misschien ook wel een keer naar een “museum over haar”.

Dit waren een aantal (date) ideeën die je zéker een keer moet uitproberen. Plan ‘m in, en lees vooraf ook nog even over de 10 tips waardoor je date veel beter wordt, dan kan die date écht niet meer fout gaan om een leuke activiteit voor een vrouw te bedenken.