1. Kies de locatie en activiteit

Het is niet leuk voor vrouwen als ze onzekere jongens ontmoeten die geen eigen mening hebben en vragen of hun date alle beslissingen wilt nemen. Kies daarom de locatie en activiteit om het voor jullie beiden gemakkelijker te maken. Je zult ook laten zien dat je het soort man bent dat de leiding durft te nemen.

2. Ga niet uit eten tijdens jullie eerste date

Jullie zitten beiden tegenover elkaar met je mond gevuld met eten. Dit maakt een goed gesprek voeren een stuk moeilijker. Je geeft ook geld uit aan iemand die je niet kent en waarvan je niet weet of je diegene opnieuw zult zien. Kies voor een koffie of ander drankje date. Of wees zelf de kok en nodig je date uit voor het avondeten. Het is goedkoper, de omgeving is veel intiemer en jij hebt de kans om te pronken met jouw kookkunsten. Geen kookskills? Er zijn genoeg sites die jou in een paar minuten een meesterkok maken.

Koffie date eerste date MAN MAN

3. Ga naast haar zitten of in een hoek van vijfenveertig graden

Een geweldige manier om te voorkomen dat je gaat zitten alsof je een interview aan het doen bent is om naast haar of schuin naast haar te gaan zitten. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer, je straalt zelfvertrouwen uit en je zit lekker knus bij elkaar.

Wetenschappers weten al heel lang dat mensen onbewust hun voetstappen synchroniseren met de persoon met wie ze lopen en hun houding aanpassen om een vriend tijdens een gesprek te spiegelen. Recente onderzoeken tonen ook aan dat wanneer mensen een emotionele film kijken of samen zingen, hun hartslag en ademhalingsritmes synchroniseren. Wanneer leiders en volgers een goede verstandhouding hebben, vallen hun hersengolven in een vergelijkbaar patroon.

4. Wees fysiek

Als je niet fysiek gaat zijn, kun je net zo goed met vrienden afspreken. Begin het rustig, bijvoorbeeld een simpele aanraking op haar elleboog of hand. Als zij dat goed lijkt te vinden kun je het geleidelijk opvoeren. Als ze zich van jou terugtrekt, is het een duidelijk teken dat je te vroeg te dichtbij komt. Probeer het later opnieuw als ze zich meer op je gemak voelt. Aanraking heeft meerdere voordelen. Een onderzoek toonde aan dat stellen die elkaars handen vasthouden rustiger worden en dat het zelfs pijn kan verminderen.

Omarming geeft ons lichaam oxytocine, een hechthormoon dat ervoor zorgt dat mensen zich veilig en vertrouwend voelen tegenover elkaar. Ook verlaagd hun cortisolspiegel en verminderd het stress. Vrouwen die meer knuffels van hun partners krijgen, hebben meer oxytocine en dus een lagere bloeddruk en hartslag, blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van North Carolina.

5. Laat haar het gesprek voeren

Vrouwen houden van praten, dus laat ze praten. Wees niet zelf degene die constant aan het woord is, maar wees een goede luisteraar. Stel een paar vragen over haar en laat haar dan praten. Ga zitten, luister, observeer en herhaal in jouw eigen woorden wat zij zei. Dat zal aantonen dat je geïnteresseerd bent en een verbinding opbouwt. Dat betekent niet dat je niet moet praten, maar het ongeveer 60/40 moet houden. Voeg je eigen persoonlijke verhalen en meningen toe aan wat ze zegt om het gemoedelijk te houden.  

Vrouwen praten eerst date MAN MAN

6. Haast je niet als je praat

Wanneer we nerveus worden of als we het gevoel hebben dat de andere persoon niet geïnteresseerd is in wat we te zeggen hebben gaan we vaak sneller praten. Neem je tijd en vertel je verhaal. Vertragen en pauzeren zorgt ervoor dat je er zelfverzekerder uitziet.

7. Houd je eerste dates kort

Lange dates kunnen saai worden dus houd je date tot ongeveer 1,5 uur of minder. De kans dat je uitgepraat raakt is daardoor veel kleiner. Ook is de kans dat je date benieuwd naar je is en meer over je te weten wil komen groot. Je hele levensverhaal hoeft niet de eerste keer gelijk onthuld te worden.

8. Ga voor die kus

Het ergste wat er kan gebeuren is dat er niks gebeurt. Als jij het niet doet, zal zij het ook niet doen. Het is geen big deal; kom dichterbij en probeer het! Probeer wel aan te voelen of zij het ook wil. En voel aan welk moment het beste is.

kussen eerste date MAN MAN

9. Probeer haar niet te imponeren

Probeer nooit indruk op je dates te maken op een arrogante manier, het zal namelijk het tegenovergestelde effect hebben. Mensen die opscheppen over wat ze hebben of gedaan hebben, komen onzeker over. Dat betekent niet dat je niet kunt praten over prestaties, maar ze zouden alleen op moeten komen als het gesprek er naar leidt. Als ze je iets vraagt, voel je vrij om erover te vertellen, maar vertel het niet om indruk op haar te maken. 

10. Alle ogen op haar gericht

Houd oogcontact. Als je ogen afdwalen terwijl je met haar praat kan het ongeïnteresseerd overkomen. Sterk oogcontact is een van de beste dingen die je op een date kunt doen om een gevoel van connectie en chemie te creëren. Om nog maar te zwijgen over seksuele spanning. 

Onderzoekers gingen op zoek naar de effecten van wederzijds oogcontact op de gevoelens van romantische liefde van de deelnemers. In twee experimenten werden de deelnemers willekeurig gekoppeld aan iemand van het andere geslacht en kregen ze de opdracht om naar de handen of de ogen van hun partner te kijken of het aantal oogknipogen gedurende twee minuten te tellen.

Na die opdracht vulden de deelnemers meerdere vragenlijsten in om hun gevoelens over hun toegewezen partner uit te schrijven. Resultaten van de vragenlijsten gaven aan dat paren die deelnamen aan wederzijds oogcontact een sterker gevoel vertoonden dan de andere groepen. Met name paren die in elkaars ogen keken, meldden significant hogere gevoelens van genegenheid en liefde.

Dit zijn de leukste activiteiten om te doen op een eerste date.