Mocht je ooit een console aan hebben geraakt, dan is de kans extreem groot dat je in aanraking bent gekomen met Mario Kart. Of je nou aan de verliezende kant stond en constant die shells op je kop gesmeten kreeg of lekker overal tussendoor zoefde met de ster-buff, leuk was het sowieso.

Historie van het toernooi

Het WK Mario Kart is in 2002 in het leven geroepen in Frankrijk. Nadat het daar 16(!) jaar achtereenvolgens gespeeld is, heeft Alphen aan de Rijn deze eer vorig jaar over mogen nemen. De spelers spelen de klassieke 1992 SNES versie van de Kartgame van Nintendo.

SNES Mario Kart

Tijdens het WK wordt er gereden in verschillende disciplines. Zo begint het op dinsdag met de Time Trials, woensdag wordt de Battle Mode gereden, donderdag zijn de Match Races en op vrijdag is het tijd voor de GP150CC. Op zaterdag volgt de prijsuitreiking.

Deelnemers

Voor het WK komen spelers uit heel de wereld naar het Zuid-Hollandse Alphen aan de Rijn. Zo zijn er deelnemers uit o.a. Nieuw-Zeeland, Japan en de Verenigde Staten. Ook van eigen bodem hebben wij een paar spelers, met als topper Karel van Duivenbode. Hij werd vorig jaar vierde.

 

Krijg jij van deze officiĆ«le trailer van het WK 2019 nou ook zo’n nostalgische kriebels? Dan kun je lekker langsgaan tussen de dertiende en de zeventiende, want de entree is gratis. De organisatie heeft zelfs een overeenkomst met het Van der Valk hotel in de buurt zodat er meer plekken vrij zijn, dus mocht je er een wilde nacht van willen maken kun je altijd daar crashen.

Komt het je toch niet uit, dan kun je er altijd voor kiezen het Twitch kanaal van de Esports Game Arena aan te gooien op je pc.

Denk jij een kans te maken om dit toernooi te winnen? Dan kun je je hier nog aanmelden voor het WK Mario Kart 2019.