Welke eigenschappen vinden mannen mooi aan vrouwen?

Soms heeft een vrouw gewoon iets en je kunt er niet je vinger op leggen wat het nou precies is. Natuurlijk spat het uiterlijk er vanaf. Mannen houden wel van bepaalde uiterlijke kenmerken en uit onderzoek is gebleken dat we zeker een voorkeur hebben voor oog- en haarkleur. Ook kijken we naar hoe ze gekleed is, maar dat is gewoon niet alles. Het innerlijk wint het volgens onderzoek van het uiterlijk dus dat is wat echt aantrekt. De volgende zeven dingen vinden mannen mooi aan vrouwen.

1. Zorgzaamheid

Het liefst willen we anno 2021 de traditionele rolverdeling een beetje naar de achtergrond schuiven. Inmiddels weten we namelijk wel beter en weten we allemaal dat de vrouw wel meer in haar mars heeft. Toch willen we van een onderdeel minder graag afscheid nemen: zorgen. Vrouwen kunnen dat als de beste en mogen geprezen worden voor hoe zij dat doen. We vinden het dan ook heel mooi aan vrouwen hoe zij anderen boven zichzelf plaatsen en eerst zorgen voor een ander.

2. Humor

Dat lachen het leven leuker maakt, weten we allemaal wel. Het is daarnaast ook een van de belangrijkste dingen in een relatie. Samen lachen zorgt ervoor dat je meer naar elkaar toe trekt en het is eigenlijk ook gewoon leuk. Mannen vinden het dan ook eigenlijk wel mooi aan vrouwen als zij het een beetje humor hebben en grapjes kunnen maken. Natuurlijk is het ook belangrijk dat een vrouw lacht om de grapjes van een man en af en toe wel een beetje zelfspot heeft.

wat vinden mannen mooi aan vrouwen

3. Speelsheid

Als het aan ons ligt, nemen we het leven lang niet altijd even serieus. Mannen vinden het daarom ook fijn als een vrouw hetzelfde in het leven staat. Het hoeft allemaal niet zo zwaar te zijn en een beetje speelsheid is erg belangrijk. Mannen vinden het fijn als een vrouw van jeugdig blijft en hem blijft uitdagen.

4. Ambitieus

Mannen houden wel van een beetje aanpakken. Stilzitten komt vaak niet voor in ons woordenboek. Stiekem vinden we dat toch ook wel belangrijk bij een vrouw. Het siert een vrouw als ze ambitieus is en doelen heeft die ze zou willen bereiken in haar leven. Dat kunnen we dan alleen maar aanmoedigen.

5. Intelligent

Niets is zo fijn als het houden van een goed gesprek met een vrouw. Een gesprek met diepgang dan. Het kan erg vervelend zijn als een vrouw zich dommer voor doet dan ze is. Mannen vinden het dan ook mooi aan een vrouw als zij een beetje intelligent is en open staat om dit ook te laten zien.

welke eigenschappen zijn leuk

6. Onafhankelijkheid

We vinden het toch allemaal wel belangrijk om ons eigen ding te kunnen doen. Dit is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar we vinden het dan toch wel mooi aan een vrouw als zij dit ook heeft. Zo kun je elkaar namelijk perfect aanvullen. Niets is irritanter dan een vrouw die de hele dag afhankelijk is van jou en achter jou aan hobbelt.

7. Sociaal

Tja, wat kun je hier nog aan toevoegen. Sociaal zijn en open staan voor gesprekken met andere mensen is erg belangrijk. We vinden het fijn om te zien dat vrouwen dit aspect ook hebben en zich goed genoeg voelen om met anderen te praten zonder problemen.

Nu weet je wat mannen mooi vinden aan vrouwen. Het innerlijk staat daarin vooral centraal. Er zijn natuurlijk ook innerlijke eigenschappen die mannen een stuk minder leuk vinden. Lees wat mannen onaantrekkelijk vinden aan vrouwen.