De sociale netwerksite Badoo ken je ongetwijfeld als online dating platform. Niets mis mee, maar nu heeft Badoo laten onderzoeken naar de voorkeuren van de man.

Wat vinden mannen de mooiste haarkleur vrouwen?

Dat was geen simpel online onderzoek, maar een degelijk opgezet geheel waarbij maar liefst 2000 werden ondervraagd naar hun voorkeuren met betrekking tot de vrouw. Op die manier kwam men er achter wat de werkelijke droomvrouw is. Die blijkt dus helemaal niet blond te zijn. Ruim 60 procent gaf aan een dame met bruin haar veel leuker te vinden.

Wat vinden mannen de mooiste oogkleur bij vrouwen?

Voor zover die uitkomst nog niet verrassend genoeg was, bleek dat de meeste mannen juist een voorkeur hadden voor blauwe ogen. Voor ruim 40 procent van de deelnemende mannen was blauw veruit favoriet met bruin als goede tweede. De kleur groen was voor 18 procent favoriet en hazelnoot werd met 13 procent vierde.

Wat vinden mannen de meest aantrekkelijke oogkleur bij vrouwen

Dit vinden mannen de mooiste oog- en haarkleur combinatie

De droomvrouw (alleen qua uiterlijk) anno 2021 heeft dus geen blond, maar bruin haar en als ze ook nog blauwe ogen heeft, is het helemaal ideaal. Met andere woorden, als je vrouw of vriendin over beiden beschikt, chapeau! Je hebt dan prima gescoord.

Uiteraard zegt zowel de haarkleur als de kleur van haar ogen helemaal niets over haar karakter of persoonlijkheid, maar daar ging het onderzoek ook niet over.