Lekker langzaam je relatie opbouwen

Jij en je partner hebben al jarenlang een gelukkige relatie, maar wanneer wordt er die volgende grote stap gezet? Je ziet namelijk vaak in het nieuws dat bekende mensen zo snel trouwen dat je er snel vraagtekens bij krijgt; wacht ik nou te lang of trouwen zij gewoon veel te snel? Maar hoelang wachten we tegenwoordig voordat we in het huwelijksbootje instappen?

 

Uit een onderzoek van Bridebook, onder 4.000 recent getrouwde koppels, is gebleken dat een stel gemiddeld zo’n vier jaar en negen maanden met elkaar is voordat de stap werd gezet om in het huwelijksbootje te stappen. Het is natuurlijk ook niet niks, trouwen is een groot ding en dat doe je natuurlijk met het idee dat het voor altijd is. Ook blijkt uit het onderzoek dat mensen er graag voor kiezen om op latere leeftijd te trouwen, in vergelijking met de vorige generatie. Tegenwoordig trouwen vrouwen vaak als ze rond de 30,8 jaar zijn en mannen rond de 32,7 jaar.

hoelang duurt het gemiddeld voordat mensen trouwen

Tot de dood ons scheidt

Een huwelijk is niet makkelijk en je verwacht misschien ook ineens veel van elkaar. Het zal je ook nog eens verbazen hoe duur een bruiloft gemiddeld is. Je gaat daarnaast ook nog meer op elkaars lip zitten, meningsverschillen kunnen sneller vormen en mochten jullie een kinderwens hebben, is dat ook nog een ding. Het probleem ligt natuurlijk niet bij de kinderen, zeker niet. Maar als er een of twee kinderen om de hoek komen kijken, verandert er ook veel in jullie dynamiek. Dat is de harde waarheid.

Uit cijfers blijkt wel dat huwelijken langer stand houden. De moderne generatie wordt namelijk vastberaden en onafhankelijker in hun keuzes. Ook is uit het onderzoek gebleken dat 91 procent trouwt om liefde met elkaar te bevestigen, terwijl er ook 2 procent is, dat zegt dat sociale druk hun in het huwelijk drijft. Interessant.