De carrière van Tijs Verwest

De carrière van dj Tiësto begon met het draaien van oude discoplaten op studentenfeestjes. In 1988, toen Tiësto pas 19 jaar oud was, draaide hij in de Bredase club Spock. Hij hield, zoals we inmiddels allemaal weten, erg veel van trance en techno en ging zich ook steeds meer op deze stijlen focussen.

In de jaren 90 probeerde Tiësto zelf te produceren en besloot samen te werken met andere dj’s. Toen hij een aantal jaar later een mix-cd dropte, kreeg hij steeds meer naamsbekendheid in de dance scene. Toen hij eind jaren 90 het album Summerbreeze uitbracht, scoorde hij met remixes als Deleriums Silence. Dit was het begin van zijn grote carrière en de rest is geschiedneis.

Hoeveel verdient dj Tiësto per jaar?

Nu zijn de omstandigheden wat anders, maar voorheen gaf Dj Tiësto nog ongeveer 134 optredens per jaar. Daar verdient hij behoorlijk goed mee, want een optreden van de man uit Breda kost 300.000 euro. Wanneer je dit bij elkaar optelt, kom je uit op een omzet van 40 miljoen euro per jaar. Daarnaast heeft hij in zijn carrière ook nog 605.000 cd’s verkocht, waarvan hij 15% van de opbrengst mag houden. Dit kwam ook al neer op 1,8 miljoen euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto)

Tijdens zijn carrière is Tiësto ook resident-dj geweest in verschillende clubs. Zo draaide hij op Ibiza in club Pacha en sinds 2013 draait hij bij club Hakkasan in Las Vegas. Na geruchten schijnt dit hem 10 miljoen euro per jaar te hebben opgeleverd. Daarnaast verdient Tiësto, net als veel artiesten, niet alleen geld met produceren en optreden. Hij heeft ook verschillende sponsordeals. Zo heeft hij een eigen koptelefoons. Hij krijgt hiervoor 4,99 euro per verkochte koptelefoon. Daarnaast werkte hij samen met een frisdrankmerk. Hier verdiende hij ook 25 miljoen euro mee.

Volgens Forbes kan je er van uitgaan dat Tiësto in een gemiddeld jaar zo’n 34 miljoen euro verdient. Het totale vermogen van dj Tiësto liegt er dan ook niet om. Met al dat geld kan de dj natuurlijk heel wat leuks kopen, zoals zijn luxe appartement in New York.