Wat moet je niet eten voor het sporten?

Datgene waar je een goed lichaam van krijgt is en blijft toch sporten. Die sportschool ingaan of dat veld oprennen en gaan. Als je echt resultaat wilt boeken, is eten dé belangrijkste factor naast sporten. Het is daarom ook essentieel dat je het juiste voedsel eet voordat je gaat sporten en het juiste voedsel eet na het sporten. Sommige mensen kunnen zich alleen nog wel eens vergissen in wat ze wel en niet kunnen eten voor het sporten.

Laten we daar snel duidelijkheid in creëren en jullie de vijf dingen geven die je niet eet voor het sporten.

1. Een muesli- of energiereep

Het lijkt zo logisch om dit voor het sporten te eten. Een energiereep is hier toch juist voor gemaakt? Dat zou je denken en het geeft je ook energie. Echter is deze energie boost van korte duur en is het niet genoeg om jou te ondersteunen tijdens je gehele training. Een energiedip na die korte boost is ook niet wat je tijdens je training wil. De berg suiker die erin zit, is ook zo je lichaam weer uit. Een eiwitreep is een betere oplossing en zal je langer energie bieden.

2. Groene groenten

Gezond eten wat je niet voor het sporten moet eten. Klopt dit wel? We maken helaas geen grapje. Voornamelijk rauwe groente is moeilijke te verteren maar groene bladgroenten zorgt voor een opgeblazen gevoel. Na elke squat even de luchtdruk loslaten is niet ideaal voor je omgeving. Je sport er zelf ook niet lekker door als je constant het gevoel hebt alsof je alles eruit perst. Niet doen dus.

groene groenten niet eten voor het sporten

3. Dranken met koolzuur

Dit is een beetje hetzelfde idee als de groene groenten. Je opgeblazen zal zich alleen niet omzetten in scheten maar in boeren en maagkrampen. Het kan ook zelfs maagzuur omhoog doen laten komen. Dat smaakt niet echt lekker. Een flesje water is altijd goed.

4. Gefrituurd eten

Dit is wel een hele logische. Je moet het überhaupt niet eten als je progressie wilt boeken. Veel vet en zout zorgt ervoor dat je je wat slomer kan voelen maar het zout kan ook voor snellere uitdroging zorgen. Op een brakke dag is een patatje natuurlijk wel heerlijk en vaak moeilijk te weerstaan. Oké, we snappen het. Dan is het slim om eerst te sporten en dan pas een frietje te eten.

niet eten voor het sporten

5. Pittig voedsel

Wat moet je nou echt niet eten voor het sporten? Juist, pittig eten. Als je echt vuur uit je onderste wil laten komen als een knaluitlaat op een getunede Clio die dat helemaal niet aankan, dan moet je echt even pittig eten achterover gooien voordat je gaat sporten.

Het pittige eten gooit je maag overhoop en zorgt ervoor dat je maagkrampen kan krijgen. Niet heel handig, maar wel handig als eten waarvan je af kan vallen.