Vermijd pittig voedsel en zwaar tafelen

Dat je van een pittige maaltijd houdt, is tot daar aan toe. Als je echter van plan bent om het extra spannend te maken in de slaapkamer, kun je beter de chili en sambal achterwege laten. Dat heeft wellicht weinig te maken met het effect om je prestaties in bed, maar het nuttigen van een gepeperde maaltijd kan wel de lust bederven.

Maak je geen zorgen. We bedoelen niet dat het je potentie zal verlagen, maar een nummertje maken met brandend maagzuur is allesbehalve prettig. Bovendien zorgt pittig eten ook voor een behoorlijke hoeveelheid winderigheid. Kortom, doe het niet.

Scheren voor de daad

De meeste vrouwen waarderen het als jouw persoonlijke hygiëne niets te wensen overlaat. Kortom, scheer je ook je schaamhaar, dan zijn dat alvast bonuspunten. Die regel gaat niet altijd op. Denk je slim te zijn door vlak voor de daad jezelf te verwennen met een scheerbeurt, dan moet je dit toch even gaan heroverwegen.

niet doen voor de daad

Door je te scheren veroorzaak je onbewust minuscuul kleine wondjes. Normaliter merk je daar niks van, maar tijdens een opwindende nacht ben je op die manier extra vatbaar voor bacteriën en virussen. Is er sprake van een onenightstand, dan loop je, ook al gebruik je een condoom, extra veel kans op een SOA. Daar zit je echt niet op te wachten.

Neem geen antihistaminica

Dat je een allergie hebt, is al vervelend genoeg. Maar laat de medicijnen voor je allergie even voor wat het is, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Antihistaminica werken perfect bij het bestrijden van bijvoorbeeld hooikoortsklachten, maar het kan ook nadelig uitpakken. Dergelijke medicatie beperkt namelijk het vocht in de slijmvliezen en ja, die zitten ook in je geslachtsdeel.

Veel alcohol drinken

Dat alcohol ervoor zorgt dat je wat makkelijker contact legt, dat is prima. Het nadeel is wel dat het ook je potentie beïnvloedt. Voor vrouwen is er nog een ander nadeel: alcohol vermindert ook de vochtproductie. Verder is het krijgen van een orgasme nog een hele uitdaging als je teveel hebt gedronken. Dus wil je echt goed presteren, hou het dan gewoon op een biertje of een glas witte wijn.

Beperk je fitness activiteiten

Sporten is gezond en we gaan je ook zeker niet adviseren om te stoppen met het bezoeken van de sportschool. Ben je echter fanatiek aan het trainen, dan kan dit zorgen voor minder indrukwekkende prestaties in bed.

wat niet doen voor vrijen

Een intensieve training zou je daarom moeten beperken tot 40-45 minuten en maximaal twee tot drie keer per week. Onderzoek heeft aangetoond dat een regelmatige, minder intensieve lichaamsbeweging je bedprestaties bevorderen.

Tanden poetsen of flossen

Er gaat natuurlijk niks boven een goed verzorgd en gezond gebit. Dat betekent veelal vaak poetsen en waar nodig ook flossen. Echt, de meeste vrouwen kunnen een goed onderhouden en gaaf gebit erg waarderen.

Ben je jezelf aan het voorbereiden op de nacht van je leven, beperk het dan tot het spelen met mondwater. Je tanden poetsen voor de daad – en dan met name met een elektrische tandenborstel – is niet aan te raden. Het veroorzaakt net als bij het scheren van je schaamhaar kleine wondjes. Ben je dus van plan om haar oraal langdurig te verwennen, dan kun je dergelijke wondjes beter voorkomen.

Neem liever geen douche

Het klinkt bijzonder romantisch om te zorgen voor een aangename lichaamsgeur voor je aan de slag gaat in bed. Dat geldt niet alleen voor mannen, ook vrouwen hebben de neiging om voor de daad nog even te douchen. Dat is wellicht minder verstandig.

Vooral de vrouw doet er goed aan om met het douchen te wachten tot na de daad. Het water en de shampoo verstoren namelijk de zuurgraad down there waardoor de natuurlijke bescherming tegen infecties een stuk minder is.