Sonja Bakker: geen wereldkok, wel vermogend

Dat je met het bedenken van wat creatieve recepten een goed belegde boterham kan verdienen is de laatste jaren duidelijk geworden. Ben je een beetje getalenteerde kok, dan staat YouTube vol met jouw video’s. Kijk maar naar namen als Jamie Oliver, Gordon Ramsey of Pierre White. Met andere woorden, heb je geen verstand van cryptocoins, dan kun je het altijd nog gaan proberen als fotogenieke kok of als bedenker van interessante recepten.

 

Koken levert geld op

Sonja Bakker deed dat laatste en werd daar razend populair mee. Die bekendheid heeft in ieder geval gezorgd voor een behoorlijk vermogen. Dat geld staat uiteraard niet geparkeerd bij een zakenbank, nee mevrouw Bakker pakt het slimmer aan. Zo is zij de CEO van maar liefst vier verschillende BV’s. Zo is er Gewichtsconsulente Sonja Bakker B.V, Voedingsdeskundige Sonja Bakker B.V., Uitgeverij De Zonnestraal B.V. en S.C.Bakker Beheer B.V. Het leuke is dat we dankzij de Nederlandse wetgeving mooi uit kunnen vogelen wat zij ongeveer bezit.

 

Vier ondernemingen

Zo weten we dat het eigen vermogen van de eerste drie ondernemingen zo’n 413.000 euro bedraagt. Dat is een leuk bedrag, maar niet echt wereldschokkend. Dat komt pas bij BV nummer vier. Uit de jaarcijfers van S.C. Bakker Beheer B.V. blijkt dat het eigen vermogen eind 2019 maar liefst 10 miljoen euro bedraagt. Kortom, het gaat wel erg lekker met mevrouw Bakker. Naast dat vermogen bezit ze ook nog wat onroerend goed. Zo heeft ze een leuk appartement in Amsterdam en een villa in het Noord-Hollandse Bergen. Beide panden zijn niet belast met een hypotheek en vertegenwoordigen een waarde van zo’n 3 miljoen euro.

Het vermogen van Sonja Bakker

Mocht je denken dat het bovenstaande het enige is, dan wacht je nog een verrassing. Samen met haar partner Barry van Suijdam bezit ze nog wat onroerend goed, samen goed voor enkele miljoenen euro’s. De teller blijft voorlopig dus op zo’n 20 miljoen euro staan, maar het is een schatting. Het is dus niet uitgesloten dat hier en daar wat onvermeld is gebleven en het echte vermogen dus een stuk hoger ligt. Daarmee haalt ze trouwens niet de Quote 500, daarvoor moet je minimaal 55 miljoen euro hebben. Of de beschuldiging van plagiaat iets is waar ze nachten lang van wakker ligt lijkt ons dus sterk.