Het lichaam van een superheld krijg je niet zomaar en dat laat Dwayne ‘The Rock’ Johnson zien wanneer hij over zijn dieet vertelt in een interview met Men’s Health. De acteur en worstelaar eet elke dag dezelfde zes maaltijden die in elkaar zijn gezet door een team van chef-koks en een kracht- en conditiecoach. Zij zorgen ervoor dat hij het precieze aantal voedingsstoffen binnenkrijgt dat nodig is om zijn super gespierde lichaam te behouden.

Het ‘zes maaltijden per dag’ dieet van The Rock

Aangezien hij zes maaltijden per dag eet, heeft hij geen tijd voor het traditionele eetschema ontbijt, lunch, diner. Zijn dagelijkse ontbijt bestaat uit eieren, vlees zoals biefstuk en havermout met papaja of bosbessen. Als hij alles binnen heeft, gaat hij trainen, bijvoorbeeld zijn eigen leg day, waarna het tijd is voor zijn tweede maaltijd.

Om 10.00 uur is het tijd voor zijn ‘lunch’, bestaande uit rijst, kipfilet en groenten. Dit verschilt niet heel veel met zijn ‘diner’, aangezien hij weer groenten en koolhydraten nodig heeft. Verder haalt hij zijn eiwitten uit vis, kip, biefstuk of buffel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dwayne Johnson (@therock)

Opgegroeid met discipline en diƫten

Net zoals Dwayne, is zijn vader Rocky Johnson een worstelaar. Hij leerde zijn zoon op jonge leeftijd hoe belangrijk een goed dieet is. Hij vindt het daarom ook niet erg om elke dag hetzelfde te eten, want zoals zijn vader zegt: “Je moet niet eten om de tong te plezieren, maar eten om het lichaam te voeden.” Dit is er dus met de paplepel in gegoten bij een van de best betaalde acteurs van 2022.

Eten in bed?

Aan het einde van het interview beantwoordt hij nog wat interessante vragen. Zo bestaat zijn comfortfood uit een cheeseburger met bacon en avocado met achteraf een stuk appelkruimelcake of een koekje. Ook is hij fan van brood en kan je het volgens hem met alles eten. Het interview wordt afgesloten met de vraag of hij wel eens in bed eet. “Ik eet wel in bed, alleen geen eten’, zegt The Rock met een knipoog.

Wil jij het hele interview zien, check dan de video hieronder: