Dit moet je doen bij vreemdgaan

Allereerst moeten we vooropstellen dat er niet één manier is om met vreemdgaan om te gaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de mate van vreemdgaan, maar ook hoelang jij en je partner al samen zijn. Ook het verschil tussen emotioneel en fysiek kan voor verschil zorgen in hoe erg jij het eigenlijk als vreemdgaan ziet. Maar stel dat je toch écht over de streep bent gegaan. Dan is het vervolgens belangrijk om hier op een passende manier mee om te gaan.

 

Bedenk je eerst waarom je bent vreemdgaan

Ben jij honderd procent gelukkig in je relatie, dan zal het niet voorkomen dat jij je partner bedriegt. Er is dus een reden dat jij bent vreemdgegaan. Het is belangrijk voor jezelf om deze te constateren, eventueel door er met een goede vriend over te praten. Verveel je je? Ben je nog niet in staat je te binden? Of was het gewoon een dronken misverstand? De redenen dat jij bent vreemdgegaan zeggen namelijk veel over je relatie en of deze nog te ‘redden’ valt.

Vraag jezelf af of je nog verder wil in je relatie

Voor veel mannen kan het feit dat ze vreemdgaan voor een inzicht zorgen. Je kunt bijvoorbeeld gevoelens voor de persoon krijgen met wie je het bed hebt gedeeld. Je kunt ook bijvoorbeeld beseffen dat je huidige relatie écht aspecten mist op het gebied van geborgenheid en vertrouwen. Probeer dus voor jezelf te duiden wat de reden was voor het vreemdgaan (zie hierboven) en vervolgens wat dit betekent voor je relatie. Wil jij nog verder met je huidige vriendin, of niet?

vreemdgaan

Wees zo eerlijk mogelijk en bied je excuses aan

Deze tip geldt vooral voor de mannen die écht nog verder willen met hun partner. Het vertrouwen is namelijk geschaad en nu moet jij er alles aan doen om haar weer terug te winnen. De nodige relatieproblemen zullen zich opdoen of hebben dat al eerder gedaan. Gelukkig schreven wij al over 10 tips voor mannen met relatieproblemen. Voor je partner is het fijn als jij zo eerlijk mogelijk bent. Ook extra pijnlijk, maar zo hoeft ze achteraf niet nog achter details te komen. Ze zal het (hopelijk) ook eerder een plek kunnen geven.

Verbreek eventueel je relatie na het vreemdgaan

Ben je vreemdgegaan en was dit voor jou de doorslag? Denk dan na over hoe je op een nette manier de relatie gaat verbreken. Gun jezelf ook rust en tijd om over je relatie heen te komen. Je moet namelijk zelf ook bijkomen van het feit wat er allemaal is gebeurd. Wil jij door met je vriendin en ben je bloedje eerlijk, dan kan het natuurlijk alsnog dat zij je relatie verbreekt. Probeer ook rekening te houden met dat scenario.