Waarom stinkt de vagina van mijn (bed)partner?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom het daarbeneden onaangenaam ruikt. De meest logische reactie om het op te lossen is juist vaak de minst verstandige. Ook al is ze geneigd om even goed te keer te gaan met water en zeep, in de meeste gevallen maakt dit het probleem alleen maar groter.

Kortom, vind eerst de oorzaak waarom een vagina stinkt en ga pas daarna aan de slag met lauwwarm water.

1. Schimmelinfectie

De meest logische reden waarom het daarbeneden onaangenaam kan ruiken, is een infectie. Dat kan overigens van alles zijn, maar in veel gevallen is de kans aanwezig dat het gaat om een schimmelinfectie. Dat is vervelend, maar het goede nieuws is dat ze niet direct naar de huisarts hoeft te gaan. De meeste drogisterijen verkopen prima middeltjes om dit te lijf te gaan.

waarom stinkt een vagina

Pakt ze het liever op een meer natuurlijke manier aan, dan kan ze het eerst een paar dagen met lauwwarm water wassen en kijken of dit al voldoende resultaat geeft. De reden hierachter is dat een schimmelinfectie vaak veroorzaakt wordt door het gebruik van zeep. Dat klinkt natuurlijk vreemd omdat ze denkt het goed te verzorgen, maar in de praktijk zorgt het voor een verstoorde pH-balans waardoor schimmels kans krijgen om zich juist daar te nestelen.

2. Hygiëne

Het klinkt vreemd, maar de manier waarop de vrouw haar billen afveegt, kan ook zorgen voor een vaginale schimmelinfectie. Terwijl wij mannen gewoon onze kont afvegen zonder er bij na te denken, is dit voor vrouwen niet altijd vanzelfsprekend. Het klinkt niet lekker, maar kleine restjes van de ontlasting kunnen achterblijven in de schaamstreek. Dit kan je vriendin dus voorkomen door iets minder gemakzuchtig te werk te gaan. Blijft ze last houden van een vaginale schimmelinfectie, ga dan bij de huisarts langs. In veel gevallen kan die een crème of tabletten voorschrijven om het probleem te elimineren.

3. Schoon ondergoed

Nog een hygiëne dingetje: draag schoon ondergoed. Dat klinkt logisch, maar als ze haar slipje te lang draagt kan dit makkelijk leiden tot een feest voor schimmels. Zorg ervoor dat het ondergoed op 60 graden is gewassen en vermijd kleding dat te strak zit. Met name nylon ondergoed kan vervelend zijn omdat dit ervoor zorgt dat de huid niet goed kan ademen. Is er sprake van veel afscheiding, zorg dan dat ze haar ondergoed twee keer per dag verschoont. Eindelijk heeft ze daar veel baat bij, bovendien voelt ze zich ook stukken frisser.

waarom stinkt vagina

4. Het is gewoon haar geur

Lullig, maar de geur hoeft niet altijd te duiden op een schimmelinfectie. In veel gevallen is het gewoon haar natuurlijke geur. Dat wil niet zeggen dat het probleem daarmee is opgelost. Terwijl zij het wellicht heel vervelend vindt, kan het voor jou juist helemaal niet onaangenaam zijn. Zeker als je die geur opmerkt tijdens de intimiteit, zou je het eigenlijk niet vervelend moeten vinden. Op dergelijke momenten komen namelijk geurtjes vrij. Het is dus in feite een heel natuurlijk proces.

5. Ook de menstruatie speelt een rol

Naast een beperkte hygiëne en een infectie, kan het zo zijn dat de vagina stinkt op de dagen dat ze menstrueert. Logisch, bloed ruikt nooit lekker en zeker niet tijdens die dagen. Dat hoeft niet altijd aan de menstruatie op zich te liggen, ook een tampon of maandverband wat net te lang wordt gedragen kan de bron van het ongemak zijn. Wil je die oorzaak aanpakken, laat haar dan zichzelf verschonen om de vier uur. In veel gevallen is het probleem daarmee al verholpen.