Wat moet je doen na een break-up om jezelf beter te voelen?

Hoe je de wereld eerder alleen maar rooskleurig zag, alleen maar aan haar kon denken en je het liefste iedere seconde met haar spendeerde, kan dit na verloop van de tijd een andere wending krijgen. Er ontstaan steeds meer spanningen, de discussies lopen hoger op en het verliefde gevoel verdwijnt langzaam maar zeker.

Kortom: het einde van je toen nog o zo potentiƫle relatie is in zicht. Niets is zo vervelend als het beƫindigen van je relatie. Of jij nou degene was die de knoop doorhakte of je partner, beide partijen gaan vaak een niet al te fijne periode tegemoet. Om je het allemaal wat verdraagzamer te maken geven wij jou de 5 beste adviezen over de dingen die jij juist na een break-up moet gaan ondernemen.

1. Accepteer de situatie

Hoe moeilijk het misschien ook lijkt, accepteren is uiteindelijk altijd de beste oplossing. Ben jij degene die een punt achter de relatie heeft gezet? Dan zal het hoogstwaarschijnlijk voor jou wat gemakkelijker zijn dan voor de andere partij. Het is logisch je ex-partner niet meteen uit je hoofd te krijgen, vooral als je bijna ieder uur met hem of haar spendeerde. Na de loop van de tijd zal jij je leven weer oppakken en jezelf weer wagen aan een nieuw liefdesavontuur. Dit verschikt overigens per persoon, maar uit onderzoek is gebleken dat een persoon na een jaar compleet over zijn of haar ex heen is.

 

2. Vermijd contact met je ex

Iedereen moet natuurlijk doen wat goed voelt na een break-up maar in de meeste gevallen wordt het contact met je ex afgeraden en werkt vrienden zijn niet. Om nog constant in contact te zijn met haar, is het lastiger afleiding te vinden en blijft het maar spoken in je gedachte. Op deze manier kom je simpelweg nooit over je ex heen. Wil jij na een heftige break-up weer verder met je leven en niet constant weer vallen in het verdriet van de teleurstelling? Vermijd dan voorlopig even het contact met je ex. Blijkt het meant to be te zijn? Dan komen jullie elkaar vast en zeker wel weer tegen.

3. Hou je emoties niet tegen

Zet even de taboes als ‘huilen is niet mannelijk’ uit je hoofd. Of je nu woede, eenzaamheid of verdriet voelt, laat ze lekker hun gang gaan. Na een break-up horen de overweldigende gevoelens erbij en hier zou je daarom ook mee moeten leren dealen. Naar de loop van de tijd zal dit vanzelf minder worden en ben jij weer helemaal de oude.

5 dingen die je juist moet gaan doen na een break-up

4. Praat erover met je vrienden

Een break-up is nooit een onderwerp die je graag bespreekbaar maakt. Vaak komen er bij het praten over de breuk emoties op die je liever niet aan de buitenwereld toont. Toch is het verstandig je gevoelens uit te spreken naar personen die dicht bij je hart staan. Je kunt het bespreekbaar maken bij je beste vrienden of misschien wel bij je familie. Je emoties en gevoelens opkroppen leidt alleen maar tot meer verdriet.

5. Zoek afleiding na een break-up

Afleiding is de key om over je break-up heen te komen. Hoewel het je in de eerste periode waarschijnlijk wat minder gemakkelijk afgaat, komt er vanzelf een dag dat jij je aandacht kan focussen op andere dingen. Blijf niet hangen in je verdriet en onderneem weer leuke dingen. Ga bijvoorbeeld op een terrasje zitten en geniet van het heerlijke weer, onder het genot van een koud biertje met je beste maten.