Waarschijnlijk ga je het liefst op zoek naar afleiding wanneer je bent gedumpt. Sporten, naar je vrienden, of gewoon Netflixen in je bed. Maar is dit ook wat de wetenschappers aanraden?

De uitkomst

Eigenlijk is het heel simpel. Volgens onderzoek van The University of Colorado Boulder, moet je gewoon iets gaan doen waarvan je denkt dat het helpt. Dan helpt het waarschijnlijk ook.

wetenschap-breakup-manman

Het onderzoek

Het onderzoek ligt iets ingewikkelder. Veertig vrijwilligers die in de afgelopen 6 maanden waren gedumpt, werden onderlegd aan een brain test. Alle vrijwilligers moesten een foto van zijn ex meenemen en een foto van een gewone vriendin. Vervolgens werd er een MRI gemaakt, terwijl de vrijwilligers naar beide foto’s keken.

Later kregen de vrijwilligers een neusspray toegediend. Tegen de ene helft werd gezegd dat dit een spray was die de emotionele pijn kon verzachten. Tegen de andere helft werd de waarheid verteld: het is een simpele neusspray, net als alle anderen. Degene waartegen werd verteld dat de spray een verzachtende fysieke en mentale werking had, voelde minder emotionele pijn terwijl ze naar de foto’s van de exen keken dan degene waartegen werd verteld dat het een gewone neusspray was.

Conclusie

Eigenlijk wil dit dus zeggen dat positieve gedachten je helpen om over die breakup heen te komen. Wanneer je gelooft dat een bepaalde activiteit je helpt om over die breakup heen te komen, dan helpt dit waarschijnlijk ook, en dit komt dus alleen al door de positieve gedachte hieraan.

Ben jij niet diegene die gedumpt wordt? Zorg dan dat je de relatie beëindigt als een man.