David Beckham in King Arthur: Legend of the Sword 

De film King Arthur: Legend of the Sword is een verfilming van de legende rondom Arthur en het zwaard Excalibur dat hij uit een steen trekt. Een legende die door de eeuwen heen al goed was voor talloze hervertellingen en verfilmingen. Met deze film uit 2017 nam Guy Ritchie het verhaal voor z’n rekening.

We kennen de regisseur natuurlijk van films als Snatch, de Sherlock Holmes-films en The Gentlemen. De regisseur is Brits en niet de enige grote Britse naam die aan de film verbonden is. Oplettende kijkers kunnen namelijk ook zien dat er een kleine rol is weggelegd voor niemand minder dan David Beckham.

David Beckham acteur

Guy Ritchie film met opvallende gastrol

Het komt wel vaker voor dat beroemdheden kleine rollen in films of series spelen. Denk bijvoorbeeld aan Ed Sheeran die dit deed voor Game of Thrones. Voor King Arthur: Legend of the Sword is David Beckham gevraagd om een rol te spelen. Zijn personage heeft een erg belangrijke rol. De ex-voetballer speelt namelijk het personage ‘Trigger’. Trigger daagt Arthur uit om te proberen het zwaard uit de steen te krijgen. We weten allemaal hoe het vervolgens afloopt met Arthur, die een machtige koning wordt en de strijd aangaat met de moordenaars van zijn vader. Wat dat betreft heeft Beckham’s kleine rol een grote impact gehad.

Ook Charlie Hunnam te zien

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Charlie Hunnam. Die acteur kan je onder andere kennen van Papillon en Sons of Anarchy. King Arthur: Legend of the Sword staat, inclusief de cameo van David Beckham, op Netflix. De vraag is maar net of we de ex-voetballer nog in meer films gaan terug zien. Die kans is groter dan je zou denken, want eerder hintte de acteur al naar een rol in Peaky Blinders seizoen 6.