Het vermogen van Ed Sheeran

Als we de Sunday Times mogen geloven kan Ed Sheeran ondertussen wel gaan stoppen met muziek maken. De zanger zou namelijk al helemaal binnen zijn. De ‘Shape of You’ zanger heeft volgens de krant een vermogen opgebouwd van ruim 200 miljoen Engelse ponden, omgerekend zo’n 232 miljoen euro. Dat heeft hij niet alleen te danken aan de songs die hij zelf uitbracht, ook het werk voor anderen heeft hem geen windeieren gelegd.

 

Ed Sheeran schrijft ook voor anderen

Naast het verdienen van een leuk vermogen met zijn eigen muziek verdient hij ook een aardig bedrag met het schrijven van liedjes voor andere artiesten. Hoewel Sheeran in 2020 bovenaan de lijst met rijkste Britse muzikanten stond in de categorie onder de 30 jaar, is hij nog niet de rijkste muzikale Brit aller tijden. Sir Andrew Lloyd-Webber en Sir Paul McCartney’s zijn met een geschat vermogen van zo’n 1 miljard euro nog even een stuk rijker. De kans is echter groot dat Sheeran over een paar jaar mogelijk wel bij de absolute top hoort op basis van zijn vermogen. Zijn laatste wereldtournee leverde hem maar liefst 775.5 miljoen dollar op. Bruto welteverstaan. Daarmee verbrak hij eigenhandig het record van U2. De Ierse band had in 2011 namelijk de meest winstgevende tournee ooit afgesloten.

Sheeran stopt (voorlopig) met optreden

De vraag is echter of Ed Sheeran nog wel lang wil doorgaan met het optreden. Nadat hij in 2019 in het geheim met zijn jeugdliefde Cherry Seaborn trouwde, liet hij via zijn YouTube-kanaal weten dat hij voorlopig niet meer zou optreden: “Ik begin een leven met Cherry. Ik kan de komende 20 jaar niet continu onderweg zijn naar optredens, maar zeg nooit, nooit. De eventuele komst van kinderen zou het kunnen veranderen. Ik zou het niet erg vinden om voor hen mijzelf op te offeren.”

Zo geeft hij het geld uit

Ondanks zijn vermogen is de ‘Shape of You’-zanger geen ‘big spender’ geworden. Zo heeft hij een flink deel van zijn geld geïnvesteerd in onroerend goed in Engeland. In 2020 meldde The Sun dat het imperium van Sheeran ergens rond de 61,5 miljoen Engelse ponden ligt. Tijdens de lockdown voegde de zanger er doodleuk nog even 4.5 miljoen pond aan toe. Dit was overigens een aanvulling op de 27 flats, huizen en commerciële panden die hij al in zijn portefeuille had. De zanger heeft trouwens wel iets met de huizenmarkt, zijn eigen woning in Suffolk staat lokaal bekend als ‘Sheeran-ville’, aangezien zijn landgoed vier huizen omvat waarvan wordt aangenomen dat ze ongeveer 2,8 miljoen pond waard zijn.