Trailer van Don’t Breathe 2 is uit

In 2016 verscheen Don’t Breathe. Daarin maakte we kennis met de blinde man Norman Nordstrom. In eerste deel was te zien hoe hij weliswaar blind was, maar alsnog ongelofelijk gevaarlijk. Een groep inbrekers werd namelijk het slachtoffer van zijn vechtskills. Door zijn tegenstanders te slim af te zijn richtte Norman zich op de zintuigen (zoals voelen en horen) die hij nog wél bezat. Dat zorgde voor ingenieuze confrontaties en een film waarbij je als kijker letterlijk je adem inhoudt. De film was een groot succes. Zo’n groot succes dat er nu, vijf jaar later, een vervolg komt: Don’t Breathe 2. 

 

Norman gaat heel ver om Phoenix te beschermen

In Don’t Breathe 2 maken we een sprong in de tijd. Het is acht jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel. Norman zorgt nu voor een 11-jarig meisje met de naam Phoenix. Hij zorgt voor haar en heeft op die manier toch nog een dochter, nadat zijn eigen dochter (zoals bekend in deel 1) een dodelijk slachtoffer werd van een auto-ongeluk. Maar Don’t Breathe 2 is geen feel-good film. Er wordt namelijk weer ingebroken bij Norman. Ditmaal hebben de inbrekers het niet voorzien op zijn geld, maar op Phoenix. Norman zal wederom weer alles op alles moeten zetten om zijn eigen veiligheid (maar nu ook die van Phoenix) te garanderen.

Don't Breathe 2

Dit is wanneer we Don’t Breathe 2 kunnen kijken

Het origineel krijgt een IMDb-score van een 7.1 en vind je op Netflix. Daarin kregen we al een glimp van waar Norman toe in staat is, maar zo te zien gaat hij in Don’t Breathe 2 pas écht los. Om de film te zien moeten we nog even wachten. De voorlopige releasedatum van de film ligt namelijk op 13 augustus. Ondertussen is er natuurlijk genoeg anders wat we kunnen kijken. Zo vind je op Netflix ook 5 psychologische thriller films die je nog lang bij zullen blijven. Check hier alvast de trailer.