Psychologische thriller films op Netflix

Psychologische thrillers zijn vaak ongelofelijk vermakelijk. Je wordt volledig meegenomen in een mysterie, moordzaak of verdwijning. Wie is te vertrouwen en wie niet? Wat is de waarheid en waar worden we als kijkers voor de gek gehouden? En wie zal het einde van de film halen? De onderstaande 5 psychologische thriller films vind je op Netflix en zijn de moeite zeker waard.

1.  Dangerous Lies

In deze film werkt een jong stel voor een oudere man, Leonard. Hij probeert de twee te helpen met het betalen van hun rekeningen, maar de twee slaan dit af. Ná zijn dood laat hij zijn huis en bezittingen achter aan het duo achter. Op het eerste ogenblik zijn de twee klaar voor hun nieuwe leven, maar dan vinden ze opeens een gigantische som cash. Als een makelaar opeens opduikt die geïnteresseerd is in het huis, komen er opeens veel meer geheimen aan de oppervlakte.

IMDb-score: 5.3

 

2. Sightless

Madelaine Petsch, bekend van onder andere Riverdale, speelt de hoofdrol in Sightless. Ze speelt een zeer succesvolle vioolspeelster, die na een ongeluk wordt aangevallen door een onbekend persoon. Door een bijtende substantie in haar ogen is ze aan allebei haar ogen blind. Ze probeert te revalideren en te wennen aan een nieuw leven. Al gauw beseft ze echter dat dingen om haar heen niet zijn zoals ze werkelijk zijn: haar buren, haar herinneringen en haar begeleider: wie kan ze nog vertrouwen?

IMDb-score: 5.5

 

3. Lavender

Ook Lavender is één van de psychologische thriller films op Netflix. De film focust op een fotografe genaamd Jane, haar man Alan en hun dochtertje Alice. Jane lijdt aan geheugenverlies door een gebeurtenis uit haar verleden. Na een ongeluk neemt haar geheugenverlies toe. Dan blijkt dat ze een vroeger huis uit haar jeugd heeft geërfd. Op advies van haar psychiater gaat Jane samen met man en dochtertje naar haar vroegere jeugd. Herinneringen kunnen immers een goede invloed hebben op haar geheugenverlies. Tenzij er bepaalde nare dingen aan het licht komen.

IMDb-score: 5.4

 

4. Split

Onder andere Anya Taylor-Joy van The Queen’s Gambit en Peaky Blinders speelt een rol in Split. Onder de psychologische thriller films op Netflix is dit één van de engste. Drie jonge meiden worden ontvoerd door een onbekende. In gevangenschap komen ze achter nóg een onaangename verrassing. Hun ontvoerder heeft namelijk verschillende gespleten persoonlijkheden. De ene is hun vriend, de ander hun ergste vijand.

IMDb-score: 7.3

 

5 Fatal Affair

De advocate Ellie komt David tegen, een oude vriend. Ze besluiten samen een drankje te drinken en van het één komt het ander. Ellie heeft echter een vriend en is niet van plan haar relatie te verbreken. David geeft zich niet zomaar gewonnen. Al gauw belanden de twee in een kat-en-muisspel met fatale gevolgen.

IMDb-score: 4.5